Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 godina okupacije

Afganistanci prosvjedom u Kabulu traže odlazak američkih vojnika

kabul (1)
AFP
06.10.2011.
u 15:48

SAD je za sobom ostavio samo krv afganistanskog naroda te zbog toga želimo da napuste našu zemlju, tvrde prosvjednici.

Stotine ljudi marširale su ulicama afganistanskog glavnog grada tražeći trenutačno povlačenje međunarodnih vojnih snaga iz zemlje uoči 10. godišnjice američke invazije.

Mirnim prosvjedom u središtu Kabula, prenosi Guardian, Afganistanci žele obilježiti 10 godina američke odmazde za terorističke napade 11. rujna 2001. godine. SAD se odlučio na okupaciju Afganistana kada je talibanski vođa Mullah Omar odbio izručiti Osamu bin Ladena ne vjerujući da je vođa Al-Qa'ide odgovoran za napade na WTC te zbog činjenice kako bi se izručenje protivilo afganistanskoj tradiciji gostoljubivosti i zaštite gostiju.

Prosvjednici su se skandirajući "Ne okupaciji!" i "Amerikanci van!" prošetali središtem grada noseći slike ubijenih Afganistanaca nakon čega su zapalili američku zastavu Prema prvim informacijama prosvjede je organizirala mala ljevičarska stranka.

– Sjedinjene Države tvrdile su da dolaze pomoći Afganistancima i osigurati im dobar život, a zapravo su došli kako bi okupirali našu zemlju – kazala je jedna od prosvjednica, 22-godišnja Farzana, te dodala da je u 10 godina okupacije SAD za sobom ostavio samo krv afganistanskog naroda te zbog toga želi da napuste njihovu zemlju.

Komentara 56

OB
-obrisani-
18:07 08.10.2011.

Po čemu se ono što američki, hrvatski i drugi NATO vojnici rade u Afganistanu razlikuje od onog što je JNA radila u Vukovaru?

IC
ice12
23:29 06.10.2011.

Amerikanci i ostali van!!! Talibani na posao!!!

OB
-obrisani-
20:22 06.10.2011.

06.10.2011. u 17:12h stomugromova je napisao/la: ................. To im sude oni [ USA&GB ] cije zastave ti imas na svojim majicama kad hodas po gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije