Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završna faza procesa

Afera Spice - 2188 dana od početka korupcijske drame

Damir Polančec
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
27.03.2016.
u 07:10

Vrh političke i poslovne elite prošao je kroz sudnicu- dio kao optuženici, dio kao svjedoci.

Aferom Spice, koja se bavi načinom na koji su neki gospodarstvenici i političari pokušali preuzeti kontrolu nad Podravkom, jednom od najvažnijih hrvatskih kompanija, već se malo više od šest godina bavi hrvatsko pravosuđe.

I dok se u početku afera teška oko 400 milijuna kuna odvijala pod svjetlima medijskih reflektora, pogotovo kada je u ožujku 2010. uhićen Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade Ive Sanadera i bivši ministar gospodarstva u toj Vladi, sada je ta afera pala u neki od zapučaka hrvatskog pravosuđa.

Medije, a posredno i javnost, priča o pokušaju preuzimanja Podravke ne zanima previše, pa je tako slučaj Spice postao samo jedna od brojnih afera zaostalih kao dokaz da se Hrvatska, barem deklarativno za potrebe ulaska u EU, borila protiv korupcije na svim razinama.

A suđenje za aferu Spice, kao i svako suđenje gdje na optuženičkoj klupi sjede pripadnici političkih i gospodarskih elita, zapravo je suđenje načinu upravljanja ovom državom i njezinom imovinom, koje se ne mijenja već godinama.

>>Polančec: 'Ako sam kriv, dao Bog da mi oba oka ispala!'

Komentara 9

DU
Deleted user
08:59 27.03.2016.

Dorh, Uskok i kompletno pravosudje dati Nijemcima u koncesiju barem na 30 godina .....

2X
2Xgeneral
08:31 27.03.2016.

tko će namiriti štetu??????? ( količina para je uvjek ista samo je pitanje vlasnika kako se mijenja )

AB
abendblatt
08:54 27.03.2016.

Zasto Mesica nije nitko optuzio??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije