Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Milaković

'A što je s ubojstvima Srba 1991.?'

Srđan Milaković
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
15.10.2018.
u 08:40

Penavin zamjenik na prosvjedu vidio samo desnicu i marginalce

Dan poslije prosvjeda u Vukovaru zamjenik gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Milaković kaže kako je to zapravo bilo okupljanje desnice i političkih marginalaca koji su u Vukovar došli prije svega iz raznih političkih interesa.

– Ovaj prosvjed nije imao za cilj ishođenje pravde nego je pokazao da tim prosvjedom nisu obuhvaćene sve žrtve. Pokazalo se da i žrtva, a posebno zločinac, imaju nacionalnost. Ni jednom riječju nisu spomenuta ubojstva pedesetak Srba u Vukovaru u srpnju 1991. godine kada rat još nije ni počeo. Zato se pozitivno, iako nisu izgovorena imena i prezimena, spomenuo Tomislav Merčep koji je osuđen za ratne zločine – rekao je Milaković.

>> Pogledajte atmosferu na prosvjedu u Vukovaru

Misli i kako će subotnji prosvjed, ali i najava prosvjeda iduće godine, kao i zategnuti odnosi sa Zagrebom dodatno opteretiti Vukovar, ali i donijeti nestabilnost kod potencijalnih investitora. Nema pozitivno mišljenje ni kada je riječ o prijedlozima koje je Ivan Penava iznio, a posebno da se Srbiji uvjetuje ulazak u EU, navodeći kako ni Hrvatska nije ispunila sve uvjete za ulazak u EU kada je riječ o manjinskim pravima.

– I broj ljudi okupljenih na prosvjedu, njih oko osam, devet tisuća, pokazuje kako ni Vukovarci nisu podržali prosvjed. Nije ga podržala ni velika većina Hrvata jer da jesu, na prosvjedu bi bilo mnogo više ljudi. I to zapravo pokazuje da Vukovarci samo žele normalan život, neopterećen prošlošću. I to upiranje prstom bez iznošenja dokaza i činjenica zapravo je vrlo opasno – rekao je Milaković.

>> Pogledajte govor gradonačelnika Ivana Penave na prosvjedu u Vukovaru

Komentara 82

KO
Kopreinitz
08:52 15.10.2018.

Milakovicu, navedi tocno imena tih 50 poginulih Srba u Vukovaru, i navedi kako su i gdje poginuli, TKO ih je ubio, nemoj biti ko i Pupovac i kompenzirati zlocine, znas ti jako dobro kako je sve pocelo , znas ti samo se pravis grbav, reci ISTINU, ne boj se, inace si nevjerodostojan.

DU
Deleted user
09:00 15.10.2018.

..ti si napal mene na mom pragu,ja nisam išao mi u Čačak ni u smederevo,smrade

GO
Gomila
08:51 15.10.2018.

Da je Tudjman 95 pokrenu oluja istocne slavonije ne bismo imali ovakih problema danas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije