Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapljena u puli

4,7 kilograma marihuane vrijedne 90.000 kn našli u blatobranima

marihuana (1)
PUZ
25.05.2012.
u 13:56

Osim pištolja i droge od uhićenih muškaraca oduzeti su i mobiteli te nekoliko tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti

Nakon višemjesečne akcije istarska policija u srijedu navečer zaplijenila je u Puli 4,7 kilograma marihuane i uhitila dvojicu Puljana, 48-godišnjaka i 22-godišnjaka te  39-godišnjeg državljanina BiH. Trojka je osumnjičena za preprodaju droge i u četvrtak navečer privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. 

Završnica akcije odigrala se u srijedu navečer kada su policajci, koji su ih dulje vrijeme držali na oku, dvojicu Puljana uhitili na Vodnjanskoj cesti. Nešto kasnije iste večeri  uhitili su i njihova kompanjona iz BiH. U nastavku kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Puli obavljene su pretrage vozila i stana, kojim se u Štiglićevoj ulici koristi 48-godišnji Puljanin. Pretragom vozila VW Vento, pulskih oznaka, pronađen je jedan pištolj sa streljivom za koji je utvrđeno da 48-godišnjak za njega nema dozvolu pa je oduzet.

U pretrazi drugog vozila, VW Golfa bosanskohercegovačkih  oznaka, kojim se  koristi 39-godišnjak iz BiH, u vratima i blatobranima policajci su pronašli skrivenih sedam paketa sa suhom zelenom materijom, ukupne količine oko 4700 grama, za koju je preliminarnim testiranjem ustanovljeno da je marihuana. Zaplijenjena materija dostavit će se na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Osim pištolja i droge od uhićenih muškaraca oduzeti su i mobiteli te nekoliko tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti.

Procjenjuje se da je  ukupna vrijednost zaplijenjene droge oko 85 tisuća kuna, a u uličnoj preprodaji njena vrijednost bila bi i nekoliko pute veća.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jamanuša
14:15 25.05.2012.

doživotni izgon, oduzeti sve što ima u RH. nadzirati povremeno rodbinu i priojatelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije