Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrugli stol hzzo-a

300 novooboljele djece od malignih bolesti u godinu dana

'19.01.2013., Zagreb - Rajko Ostojic, ministar zdravlja RH i SDP-ov kandidat za zagrebackog gradonacelnika. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
Boris Ščitar/VLM/Pixsell
Autor
Sonja Hoffman
15.02.2013.
u 16:17

Godišnje se za bolničko i izvanbolničko liječenje mališana izdvoji oko 40 milijuna kuna

Svake se godine broj djece oboljele od malignih bolesti povećava pa su, prema podacima HZZO-a, u Hrvatskoj lani bila 1554 mala pacijenta, od kojih je 300 novooboljelih – rekao je direktor HZZO-a Siniša Varga na okruglom stolu koji je u povodu Nacionalnog dana djece oboljele od malignih bolesti u Lučkom organizirala Udruga roditelja Sanus. Godišnje se za bolničko i izvanbolničko liječenje mališana izdvoji oko 40 milijuna kuna.

– To je dio na kojem nema štednje – poručio je Varga roditeljima. Ministar zdravlja Rajko Ostojić roditeljima je obećao da će tijekom sanacije bolnica riješiti problem nedostatka osoblja na onkološkim odjelima te da će projekt obnove i proširenja odjela u Klaićevoj bolnici biti gotov do kraja godine.

– Osijek je dobio liječnicu sa subspecijalizacijom iz hematologije, a u ožujku otvaramo novi odjel u Splitu – istaknuo je Ostojić. Odgovore na pitanja o socijalnoj skrbi i pravima oboljelih mališana roditelji nisu dobili jer ministrica Milanka Opačić, unatoč pozivu, nije došla.

– Ne želimo izaslanike, želimo da ministrica Opačić konačno dođe na sastanak – poručili su roditelji.

>>Hoće li bolnice zbog dugova ostati bez opskrbe lijekovima?

 

Komentara 3

KA
kajinx
16:41 15.02.2013.

Ovo je samo početak. Dobro došli u EU ! EU je udruga GMO (Genetski Modikovani Organizmi) hrane. Uvozimo svinje, pšenicu, mlijeko, povrće, sve GMO hrana. Da opravdamo uvoz uništavamo Slavoniju.

OB
-obrisani-
17:06 15.02.2013.

U ovoj državi ne može biti gori dvojac od ovo dvoje- Ostojić-Varga. Što će još napraviti da bi došli svakodnbevno na stranice tiskovine. Nesposobnost skrivaju i ovakvim istupima, jer mi smo toliko glupi da ne znamo koliko i u našojj okolini ima maligno oboljele djece, odraslih o kojima nitko ne brine, koji ne posjeduju internete, prijatelje kao što je tom slučaj Nore. Ova dvojica ponašaju se tako drsko, jer su i do sada trošili državni novac, koristili i namještali jedni drugima radna rukovodeća mjesta. Ta nisu oni nikakvi eksperti, jer da jesu struka bi im bila u prioritetu, te bi služili bolesnima, a ne bi gurali u politiku. Jedan je na bezobrazan način nagrađen povečanjem plače a drugi mogućnošću dolaska na gradonačelničko mjesto. Sramota, jer nisu sposobni rješiti i suzbiti kriminal u zdravstvu, a to je dokaz da su i do sada bili pobornici istih. Spas će biti kada ih svi prevareni građani otpišu a oni koji dođu smjene. Sramim se gledati ih.

DP
Dioklecijanova palaca
09:53 16.02.2013.

Gospodin Ostojić je u Gradu Zagrebu operirao barem 10 tisuća ljudi. Ima li odgovornijeg posla od posla liječnika i brige za život čovjeka. Iza Ostojića ne postoji nijedna koruptivna afera. Kada budem birao kandidata ja ću u prvom redu voditi računa o poštenju ,stručnosti kandidata. Jedan od kandidata koji je sigurno odgovoran i pošten je ministar Ostojić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije