Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUHANSKA MAFIJA USKOK istražnom sucu dostavio istražni zahtjev protiv 29 osoba

16 privedenih brani se šutnjom

17.09.2007.
u 19:32

ZAGREB - USKOK je istražnom sucu Zoranu Luburiću dostavio istražni zahtjev kojim 29 osoba sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, za izbjegavanje carinskog nadzora te odavanje službene tajne. Privedeno je 16 osoba, dvojica su puštena da se brane sa slobode, petorica su u bijegu, jedan je u zatvoru u Austriji, a još petorica su u Sloveniji.

Privedeni su Gojko Beus, Igor Turac, Goran Sopta, Ivan Beus, Dalibor Filetin, Vlado Kljak, Dragutin Sikirica, Nikola Jagušić, Tomislav Radičević, Nediljko Grubišić, Dušan Šafranko, Jadranka Kolić, Nenad Novosel, Hrvoje Galić, Pero Mijić i Smiljan Tankić. Svi su se branili šutnjom, a USKOK je tražio pritvor za sve. Riječ je o dvjema skupinama krijumčara, koje su zadnji posao odradile zajedno.

Sumnja se da su od 14. veljače prokrijumčarili najmanje 155.300 šteka cigareta, vrijednih oko 41 miljun kuna. USKOK trojicu sumnjiči da su ustrojili grupu u koju su uključili ostale na sastancima u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Dio osumnjičenika bio je zadužen za nabavu cigareta, dio za financiranje, a dio je ustupao svoja skladišta i vozila, prikrivajući krijumčarenje prijevozom legalne robe.

Pomagao im je i carinik Nenad Novosel, za kojeg se tvrdi kako im je svojim dojavama omogućio nesmetan prijelaz granice. Čak 10 osumnjičenih bilo je uključeno u prijevoz cigareta, ili kao vozači krijumčarene robe ili kao izvidnica i svojevrsna zaštita od policijskih patrola.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije