Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ČITAJTE UPUTE'

Veliki problemi prije početka prodaje: Testni primjerci savitljivog mobitela brzo se kvare

Foto: Screenshot/Twitter
18.04.2019.
u 09:25

Samsung je ranije objavio kako je mehanizam mobitela testiran više od 200 tisuća puta te tvrdio da mobitel to može izdržati

Samo nekoliko dana ostalo je do početka prodaje Samsungova savitljivog pametnog telefona Fold koji će se prodavati za čak 1980 dolara.

Prodaja počinje 26. travnja u SAD-u, no čini se kako bi nedavna testiranja mogla odvratiti ljude od kupnje ovog skupog uređaja. Razlog su problemi na koje su naišli novinari koji su dobili mobitele na testiranje. Neki od njih skinuli su zaštitnu foliju s ekrana i tada su počeli problemi.

Desmond Smith, menadžer proizvoda u T-Mobileu, na svojem je Twitteru poručio potencijalnim kupcima da pročitaju upute prije upotrebe mobitela, a u kojima piše kako skidanje zaštitne folije može prouzročiti štetu na ekranu. 

– Ekran je potpuno pokvaren i neiskoristiv nakon samo dva dana – napisao je Bloombergov novinar Mark Gurman na Twitteru. On je također skinuo zaštitnu foliju.

Probleme nakon skidanja folije iskusio je i YouTuber Marques Brownlee, no Dieter Bohn, izvršni urednik The Vergea, tvrdi da je ostavio zaštitnu foliju i svejedno naišao na probleme s ekranom.

Dodao je kako se čini da uređaj ima neispravan mehanizam za savijanje, što je dovelo do izobličenja zaslona. Zaslon je na kraju počeo pokazivati znakove da će se u cijelosti slomiti, rekao je, prenosi Daily Mail.

I CNBC javlja da je zaštitni sloj ostao na njihovu testnom uređaju, no on je prestao ispravno raditi.

– Kada se otvori, lijeva strana fleksibilnog zaslona konstantno treperi – objavili su na stranici.

Samsung je ranije objavio kako je mehanizam mobitela testiran više od 200 tisuća puta te su tvrdili da mobitel to može izdržati. Samsung još uvijek nije komentirao ove navode.

Komentara 1

ME
Menjik
09:38 18.04.2019.

Hvala ovcima...mislim beta-testerima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije