Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slušalice

Uz IconX mobitel vam za vježbu više nije potreban

IconX
Foto: Robert Jurišić
1/4
24.04.2018.
u 19:42

Samsungove slušalice pune se uz pomoć posebnog kućišta u kojem se također nalazi baterija

Klasične slušalice s kabelom sve se manje upotrebljavaju, pogotovo nakon što su veliki proizvođači pametnih telefona počeli izostavljati utore za njih na svojim modelima. U modi su bežične slušalice koje se bluetoothom povezuju s mobitelima, a postoje i one koje mogu funkcionirati bez pametnih telefona. Jedne od njih su i Samsungove Gear IconX. Na testiranju nam je bio model 2018 koji je riješio najveći problem prethodnika – malu autonomiju.

Uz slušalice dolaze tri različite veličine gumica, a tu su i tri veličine gumenih “uški” što vam omogućuje odabir najbolje kombinacije koja će spriječiti da IconX ispadne. U praksi to dobro djeluje i nije mi se dogodilo da mi slušalice ispadnu iz uha koliko god ja tresao glavu.

Fizičkih kontrola na slušalicama nema, a zamišljeno je da se njima upravlja prelazeći prstima preko touchpada, slično kao i na laptopu. Kada stavite slušalice u uho, one bi se trebale same uključiti, za što ćete dobiti glasovnu obavijest. Jednim dodirom pokrećete ili zaustavljate pjesmu, a s dva prelazite na iduću. Kada tri puta dodirnete slušalice, trebala bi se pokrenuti prethodna pjesma, a glasnoću kontrolirate povlačenjem prsta gore ili dolje po touchpadu.

Zamisao je odlična, no nije uvijek funkcionirala najbolje pa se nadamo da će Samsung još poraditi na tome. Dogodilo se nekoliko puta i da se slušalice isključe, odnosno da se pjesma zaustavi tijekom vježbanja.

Za pohranu pjesama imate 4 GB, a tu je i “osobni trener”. Slušalice same prepoznaju vašu aktivnost i prate brzinu, prijeđeni put, trajanje vježbe i potrošnju kalorija.

Najbolji dio slušalica njihov je zvuk koji je kristalno jasan i opravdava njihovu cijenu. Odlično prigušuju vanjske zvukove i to pridonosi kvaliteti zvuka. Samsung garantira 7 sati autonomije, no teško ćete to postići. Autonomija je poboljšana u odnosu na prvi model pa možete računati na više od tri sata korištenja. Za vježbu sasvim dovoljno. Cijena je viša od 1700 kuna.

IconX
1/12
Ključne riječi

Komentara 1

JU
jurajuric116
08:49 25.04.2018.

1700kn za slušalice? ovi iz samsunga su izgubili svaku pamet. 2800kn zamjena stakla ekrana na S8? pa za 2800kn kupim televizor samsung sa 132cm dijagonalom. oni bi za 15cm 2800kn? ma gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije