Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WATSON PROGRAMER

Brže do iOS aplikacija: IBM i Apple povezali svoje umjetne inteligencije

21.03.2018.
u 13:53

IBM-ov Watson praktički će postati savjetnik i suradnik developerima u bržem kreiranju aplikacija.

Mašinsko učenje i umjetna inteligencija sve su češće ugrađeni u usluge kojima smo okruženi svakoga dana. Od pretraga na internetu, do kupovine i niza povezanih usluga na smartfonima ova tehnologija jedna je od najbrže rastućih.

No, nije usmjerena samo na potrošače - sve veća primjena softvera umjetne inteligencije događa se i u poslovnom svijetu. A danas su dva velika američka tehnološka diva Apple i IBM objavili suradnju spajanjem svojih tehnologija umjetne inteligencije i mašinskog učenja i to po prvi puta u povijesti tih dviju kompanija. Tako su kombinirali IBM-ovu AI Watson i Appleovu tehnologiju Core ML što će tvrtkama omogućiti da bolje iskoriste mogućnosti umjetne inteligencije. 

Tako će tvrtke moći stvarati sigurnije aplikacije koje će pametnije pratiti sve zadane procese i davati opažanja u realnom vremenu. 

Dodatno su IBM i Apple najavili i novi developerski alat koji će omogućiti kreatorima iOS aplikacija koji rade u IBM-ovom Swift programu da lakše kodiraju i brže isporuče aplikacije. Ukratko, ono što nekad developerima treba i više dana u kreiranju i isporučivanju cloud aplikacija, sada će im biti izvedivo u minutama

"IBM Cloud developerska konzola za Apple pruža alate, uključujući i početnički paket, koji pojednostavljuje razvijanje u Swiftu, koristeći umjetnu inteligenciju, podatke i mobilne usluge optimizirane za Swift - kaže Mahmoud Nagshineh, IBM-ov voditelj partnerstva s Appleom.

Tako će IBM-ov Watson praktički postati savjetnik i suradnik developerima u bržem kreiranju aplikacija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije