Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aromatični mobitel

Umjesto zvuka, neka vas na SMS podsjeti miris kave ili sendviča

mobitel
Foto: Pixsell
08.11.2013.
u 10:00

Japanski Scentee uređaj je koji, priključen na smartphone, odašilje različite mirise, ovisno o ukusima i okusima. Nudi čak 100 različitih aroma.

Biste li voljeli svaki put kad primite lajk na Facebooku osjetiti miris jagode ili mente, ili biste radije osjetili svježe skuhanu kavu kad dobijete SMS? Takve napredne mogućnosti mobitela, sudeći prema pisanju Mashablea, nisu nemoguće, jer japanski tehno brend Scentee stvorio je uređajčić koji iz pametnoga mobitela odašilje različite (mio)mirise.

Okruglu bijelu spravicu koja se uključi u izlaz za slušalice nazvali su jednostavno Scentee (otprilike kao Mirišee!), i iz nje se rasprši aroma svaki put kad se mobitel, pogonjen sustavom iOS ili Android, oglasi. Može se osjetiti sve, od ruže, jabuke, ylang-ylanga, preko kokosa do pečenog krumpira i juhe od kukuruza, ovisno o ukusima. Svako punjenje Scenteeja daje sto štrcanja, pa se s vremenom i potroši, ali može se nadograditi novim po cijeni od 5 dolara, piše LA Times.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije