Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brian Acton

Tražio posao u Facebooku pa ga odbili. Sada mu daju 19 milijardi dolara!

WhatsApp
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
20.02.2014.
u 16:05

Facebook bi prošao mnogo jeftinije da je prije nekoliko godina zaposlio Briana Actona

Definitivno najveća vijest ovih dana u svijetu tehnologije je Facebookova kupnja WhatsAppa za astronomskih 16 milijardi dolara (19 milijardi ako računamo dionice kojima će radnici biti isplaćeni tijekom sljedeće četiri godine).

Međutim, čini se da je Facebook mogao proći mnogo jeftinije da je prije nekoliko godina donio malo dalekovidniju odluku.

Naime, kako prenosi TNW, suosnivač WhatsAppa Brian Acton obratio se 2009. godine Facebooku u potrazi za poslom. Međutim, Facebook ga je odbio.

– Bila je to sjajna prilika da se spojim s nekim fantastičnim ljudima. Radujem se idućoj životnoj avanturi – napisao je Acton tada na Facebooku.

Osim Facebooka, Actona, koji je nekad radio u Yahoou, iste je godine odbio i Twitter.

>> WhatsApp u manje od godinu dana udvostručio broj korisnika

Komentara 2

ME
merdevina
16:10 20.02.2014.

Brodolom svega što je do nedavno bilo nezamislivo. Ovako brutalno ukrupnjavanje sredstava informiranja (društvenih mreža) vodi neizostavno k monopolu na ljudsko razmišljanje i informiranje! S tog stanovišta treba podržati europske ideje o nezavisnim serverima, servisima i mrežama!

HE
Hellagood
17:00 20.02.2014.

Ah... klasičan primjer coulda-woulda-shoulda, iliti - što bi bilo kad bi bilo. Svake se godine takvim firmama javi tisuće ljudi, tako da neš ti znanosti da se ovak neš dogodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije