Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPARKreators

Pet najaktivnijih škola odlazi na Otvoreni kup Hrvatske

SPARKreators
16.06.2017.
u 16:30

Glavna nagrada na ovom natjecanju iz robotike će biti putovanje na središnje svjetsko natjecanje u Šangaju

Finalna ceremonija proglašenja pobjednika SPARKreators lige održana je jučer u prostorijama SPARK-a u Mostaru. Dodjelom nagrada završio je SPARKreators projekt za ovu školsku godinu, a cilj ove lige je da djeca od najranije dobi steknu znanja u tzv. STEM zanimanjima, što je zapravo akronim sastavljen od riječi science, technology, engineering and mathematics (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

SPARK kao odličan partner

Natjecanje se odigravalo u 29 regionalnih centara diljem Bosne i Hercegovine, a nagrade (laptope i robotiće mBot i Abilix) za pobjednike i domaćine fizičkog kola su osigurali PREMIER kladionica, tvrtka EDITUS i SPARK. Ukupno je podijeljeno 89 nagrada, a svi učenici i mentori su dobili certifikat za sudjelovanje. Paolo Zenzerović, iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) Croation Makers iz Zagreba, kazao je kako je sretan što je IRIM u SPARK-u našao odličnog partnera.

- Zaista smo oduševljeni i sretni što smo u SPARK-u pronašli partnera za širenje u druge regije. Donirali smo početnu novčanu donaciju a SPARK je uradio mnogo posla u provedbi Lige na području Bosne i Hercegovine. Educirali su profesore i jako puno radili s učenicima i izvrsno su uradili sam projekt, kazao je Zenzerović.

Svjetsko natjecanje u Šangaju

Na jučerašnjoj dodjeli nagrada pet najaktivnijih škola SPARKreators lige je dobilo bonus nagradu - poziv na WER Otvoreni kup Hrvatske u Zagrebu koji organizira Institut za razvoj i inovativnost mladih.

Glavna nagrada na ovom natjecanju iz robotike će biti putovanje na središnje svjetsko natjecanje u Šangaju, a škole koje su dobile priliku sudjelovati su: Osnovna škola “Kiseljak” iz Kiseljaka, JU “OŠ Branko Ćopić” iz Prijedora, JU “OŠ Suljo Čilić” iz Jablanice, “Katolički školski centar Sveti Pavao” iz Zenice i Treća osnovna škola Ilidža iz Ilidže.

Voditeljica SPARK škole Kristina Visković kazala je kako u Bosni i Hercegovini vlada veliki interes za SPARKreators ligu.

- Zahvaljujući kolegama iz IRIM-a, koji su nam bili konstantna podrška tijekom cijele godine, te smo uz njihovu nesebičnu pomoć obučili nastavnike i donirali robote, sada smo dodijelili nagrade najaktivnijim školama. Među mladima i djecom vlada veliki interes za ovo područje školovanja. Djeca su oduševljena jer kroz igru i zanimljiv sadržaj mogu naučiti programiranje, automatiku i robotiku. Isto tako, profesori su oduševljeni jer su dobili novo nastavno sredstvo koje mogu primijeniti u nastavi, istaknula je voditeljica SPARK škole Kristina Visković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije