Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noviteti na ces-u

Sony u Las Vegasu predstavio prvi 4K OLED televizor na svijetu

sony,kazuo hirai (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.01.2013.
u 09:27

Riječ je o prototipu pa nije poznata cijena ni datum pa čak ni godina izlaska

Sony je na CES-u, sajmu elektronike u Las Vegasu, predstavio prvi televizor na svijetu koji kombinira tehnologije 4K i OLED, prenosi Mashable. Riječ je o prototipu pa nije poznata cijena ni datum, pa čak ni godina izlaska. Televizor, koji je na konferenciji za medije predstavio glavni izvršni direktor Sonyja Kazuo Hira, usred predstavljanja je izgubio sliku umjesto koje se pojavila plava površina.

Ekran ima 56 inča, što je malo manje od većine ekrana s 4K, to jest Ultra HD rezolucijom, no veliko kao i najveći OLED ekrani koji su ove godine prikazani na CES-u. U Sonyju su surađivali s AU Optronicsom kako bi postigli da tako ogroman broj piksela stane na relativno malu površinu.

>> LG na sajmu u Las Vegasu predstavlja nove Ultra HD ekrane

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Prijavljeni
Prijavljeni
11:27 08.01.2013.

Odsad ce nam i televizije patiti od BSOD! Ko da nam nije dosta Win98. ROFL!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije