Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galaxy S9 i S9+

Samsung otkrio što donosi nova serija i što napraviti da dobijete popust

Galaxy predstavio Galaxy S9 i S9+
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/12
25.02.2018.
u 18:59

Sada je najveći naglasak stavljen na osnaženje kamere - i Samsung je izabrao put dualne kamere (na S9+ modelu), a Korejci su si za misiju postavili najbolje dosad snimanje fotografija i videa u svim uvjetima pa i onima najtežima - uvjetima slabijeg osvjetljenja i u pokretu.

Samsung je na MWC sajmu predstavio svoje prve ovogodišnje flagship pametne telefone i prve nakon zadnje verzije iPhone u rujnu 2017. U Barceloni smo vidjeli nove korejske adute S9 i S9+. Dizajnom dosta podsjećaju na prošlogodišnju S8 seriju, no to i nije loše barem što se tiče zaslona jer je lanjska serija u tom dijelu izvrsna.

 

 

Sada je najveći naglasak stavljen na osnaženje kamere, a Korejci su si za misiju postavili najbolje dosad snimanje fotografija i videa u svim uvjetima pa i onima najtežima - uvjetima slabijeg osvjetljenja i u pokretu. Malo veći S9+ model dobio je i dombinaciju s dvostrukom kamerom, koja ima i Tele i širokokutnu leću. Novi objektivi imaju obećavajuće otvore blende, te jaku procesornu snagu koja će i 4 puta brže obrađivati fotografije nego prethodni modeli. 

Evo i službenih specifikacija novih mobitela:

Kamera S9: Super brzi dualni 12 MP foto senzor s promjenjivim otvorom blende (F1.5/F2.4)

Kamera S9+: Dualna kamera s jednim promjenjivim otvorom 12 MP širokokutne blende (F1.5/F2.4) i jednom Telefoto 12 MP lećom (F2.4)

Selfie kamera: 8MP (F1.7) - na oba modela

- Poboljšani Bixby pametni pomoćnik

- Zvučnici koji daju stereo iskustvo

- Bežično punjenje

- "beskrajni ekran" kao na lanjskim modelima S8 i Note 8

- 5,8 inča QHD* Super AMOLED zakrivljeni zaslon za S9  i 6,2 inča za S9 plus

- super usporeni video snima 960 kadrova u sekundi

- baterija 3000 mAh (3500 na većem S9+)

- čipset: 10nm Exynos 9810 i Snapdragon 845 (američko tržište)

- 4GB radne memorije kod S9, 6 GB kod s9+

- oba modela su Dual SIM

- cijena: S9 6.499 kuna, S9+ 7.299 kuna

Otključavanje: Očitanje šarenice oka, očitač otiska prsta, prepoznavanje lica

Audio: Stereo zvučnici razvijeni u suradnji sa AKG-om i zvuk pojačan tehnologijom Dolby Atmos

Tijek predstavljanja: 

19.00 - DJ Koh je nazad na pozornici: Kao što možete vidjeti, vrlo smo uzbuđeni. A novi mobiteli u dućane stižu već od 16. ožujka. A možete ih prednaručiti i prije toga. Nudimo vam i uštedu ako donesete stari Samsungov mobitel i kupite novi. (U Hrvatskoj će to značiti popust od 3000 kuna!). 

18.57 - Chung: Bixby će svakoga dana učiti i postajati bolji. Kasnije ove godine ćemo imati još uzbudljivije vijesti s Bixbyjem

18.55 - Chung: Dajemo korisnicima mogućnost da vode zdravije živote, prateći koju hranu konzumiraju i svoje tjelesne aktivnosti. Također, i da kontroliraju i druge povezane uređaje u svom domaćinstvu. Ovaj mobitel predviđa vaše potrebe.

18.54  - Sada je vrijeme za umjetnu inteligenciju i osnaženi softver, na pozornici je šef softvera i AI jedinice Eui Suk Chung: "Oduševljen sam mašinskim učenjem i novim mogućnostima"

18.50 - Nova serija Galaxyja osnažena je u performansama zahvaljujući novom čipsetu. Poboljšano je iskustvo paralelnih korištenja servisa i aplikacija. Možete odgovoriti na poruku, bez prekidanja videa kojeg gledate. Super je stvar što će mobitel sad shvatiti u kojoj ste aplikaciji i prilagoditi vam sučelje aplikacije bez dosadne potrebe da okrećete mobitel

18.48 - Dobivamo sada i službene specifikacije zaslona koje su očekivane: S9 ima 5,8 inča, a veća verzija S9 plus 6,2 inča. Ekrani su i inače veliki Samsung adut, a i na novoj verziji očekujte iznimno impresivni izgled. 

18.44 - Na red je došlo predstavljanje poboljšane verzije Samsungovog osobnog pomoćnika Bixby. Demonstriran je primjer kako vam Bixby može prevesti meni s nekog drugog jezika.

18.40 - Možete čak 18 vrsta svog emojija napraviti. Moći ćete ih koristiti u Facebookovom Messengeru i na WhatsAppu

18.37 - Na red su stigli i i famozni emojiji - hit chatova. Samsung će vam omogućiti da možete slati prilagođene emojije koji oponašaju vas i vaše prijatelje. Što je posebno isticao i Apple u svojim zadnjim modelima u rujnu prošle godine. 

18.35 - Kao što se očekivalo novi Galaxy S9 imaju dualnu kameru: Teleobjektiv i širokokutni objektiv. 

18.36 - Otporni su na vodu i prašinu. 

18.34 - 'Već mogu zamisliti  da će mnogi korisnici ovu mogućnost usporenog videa koristiti za snimanje "storyja" na svojim Instagram feedovima...'

18.33 - John Wong je na pozornici demonstrirao kako već i s jednostavnim snimanjem ulijevanja vode u čašu možete dobiti atraktivan usporeni video. A tu je i opcija pušanja takvog videa - unazad. 

18.29 - 'Svi vole usporeni video. Radikalno smanjujemo brzinu videa'

18.26 - 'U mraku se kamera prebaci na širokutni foto senzor i tada propušta više svjetla. Šum na fotografijama se smanjuje jačom snagom u obradi fotografije.'

18.25 - John Wong, direktor marketinga: Većina mobitela ne radi dobre fotografije kad padne mrak. To ćemo promijeniti, želimo vam donijeti briljantne fotografije u bilo koje doba dana. 

18.20 - U krcatoj dvorani Fira Montjuic Barcelona novinari i gosti iz cijelog svjeta upravo isprobavaju kako izgleda novi Galaxy S9 - preko Samsungove aplikacije za proširenu stvarnost

18.15  - 'Fotografije u pokretu su još uvijek mutne. Mislimo da je vrijeme za novu vrstu mobitela. Da vidite sve bistro u bilo kojem svjetlu. Dajem vam Galaxy S9 i Galaxy S9 +', nastavlja DJ Koh, fokusirajući se na kameru novih Galaxy mobitela.

18.14 - Društvene mreže su donijele revoluciju

18.13 - 'Najvažnija promjena je kako snimamo fotografije i kako se izražavamo kroz mobitel. Najvažnija funkcija smartphonea je uhvatiti taj trenutak u kojem želite nešto reći. Poslati emojije, video...'

18.12 - 'Dodajemo niz novih servisa kojima možete pratiti svoje tijelo, kao krvni tlak'

18.10 - 'Sljedeći veliki novi izazov je uklopiti uređaje u povezani život. Danas otkrivamo novi Galaxy smartphone sa jakim uslugama i softverom. Ima personalizirane servise.'

18.07 - 'Vi korisnici ste pravi inovatori. Mobitel je krenuo kao jednostavna ideja, da možete obavljati pozive u hodu. Ali pitali smo se što je još moguće. Ako mogu zvati, zašto ne i slati e-mail, slušati glazbu, gledati video...'

18.05 - DJ Koh, šef Samsungove mobilne divizije otvara predstavljanja: Pokazat ćemo vam kako planiramo promijeniti svijet

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar jest
jest
19:22 25.02.2018.

Svaki mobitel skuplji od 1800 kn u svijetu gladnih i očajnih ljudi, svijetu rata i razaranja i nedostupnosti osnovnih životnih namirnica, lijekova i energije jest FUJ!

TA
tarzan
18:47 25.02.2018.

Ima kineskih mobitela za 150-200 eura ni malo nisu lošiji od Samsunga i i phonea samo nam peru mozak sa imenom i brandom.

U1
ursus_1212
18:07 25.02.2018.

Još nije izbacio update za S8 a izlazi novi model. Jada..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije