Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IBM 5 U 5

Predviđanje 2014.-2019. - kako budućnost vidi veliki IBM

IBM
Foto: IBM
1/5
29.12.2013.
u 17:11

U sljedećih pet godina gradovi će postati pametni i pomagat će svojim građanima

IBM sedmu godinu zaredom predstavlja popis “Sljedećih pet u pet” (Next Five in Five) – popis inovacija koje u idućih pet godina imaju potencijala promijeniti način na koji ljudi rade, žive i zabavljaju se.

Dolazi doba računala koja će sama učiti i koja će s ljudima komunicirati jednostavno i intuitivno. Sustavi budućnosti pomoći će ljudima da donose bolje odluke i na temelju analize sve veće količine podataka. Upravo na tim premisama stručnjaci IBM-a pokušali su predvidjeti kojih će pet trendova obilježiti sljedećih pet godina. Doba pametnih strojeva ne može se zaobići, a oni bi trebali pomoći ljudima da koriste sve svoje mogućnosti bolje i uspješnije nego dosad. Polja na koja su se usmjerili ovoga puta jesu obrazovanje, medicina, život u gradovima, svakodnevna kupnja te sigurnost i privatnost u virtualnom i stvarnom životu.

>> Pet inovacija iz IBM-a koje će mijenjati svijet

Komentara 2

DJ
djemi
18:06 29.12.2013.

Ovakve velike multinacionalne kompanije mogle bi pomoći mnogim državicama u nevolji kad bi im objasnile da ih promatraju regionalno i da granice i posebnosti koje lokalni šerifi tako bjesomučno brane predstavljaju samo otežavajuću okolnost za svaki razumni biznis.

CA
Cafa
20:28 29.12.2013.

Dobra reklama, ali prognoze su im preambiciozne. Od prognoza iz 2007. i 2008. nešto malo se ostvarilo, iz 2009. ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije