Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj

Pošalji nam SF priču i osvoji nagradu

sf priča
Foto: ilustracija
23.03.2015.
u 16:11

iQ magazin pokreće novi natječaj za najbolju kratku priču. Ovaj put zadatak je napisati priču sa zapletom povezanim s umjetnom inteligencijom

Lubitelji znanstvene fantastike, vrijeme je za vas! iQ magazin vas poziva da sudjelujete u novom ciklusu najbolje kratke SF priče. Nakon uspjeha prošlogodišnjeg natječaja, na koji je stiglo gotovo 80 priča, sada otvaramo novi ciklus. Prošle godine pobjedu je u Ivanić-Grad odnio Tomislav Škrljac (33) s pričom „Elena" koja govori o birokraciji koja uzima stvari u svoje ruke.

Da bismo dodatno začinili poziv, objavljujemo i novu zadanu temu. Vaša priča mora imati zaplet povezan s umjetnom inteligencijom. Budući da su Elon Musk, Stephen Hawking i Bill Gates pokrenuli pravu buru apokaliptičnih pretkazanja zbog velikih napredaka u razvoju umjetne inteligencije, pravi je trenutak za oživljavanje tog inače čestog i vrlo popularnog motiva u znanstvenoj fantastici. Sjetimo se samo legendarnog HAL-a 9000 iz Odiseje u svemiru ili androida u Alienu. Hoće li vaši roboti ili moćna računala biti dobri ili loši? Pustite maštu na volju i pišite. Bitno je samo da priču koju pošaljete niste već objavili na nekom drugom natječaju. U žiriju će biti: Milena Benini (predsjednica), Tomislav Hrastovčak, Milena Zajović, Danijel Lijović.

Priče nam šaljite na e-mail: iq@vecernji.net. Najzanimljivije priče objavit ćemo na portalu Večernjeg lista na adresi: www.vecernji.hr/sf-prica.

Nakon uspješne prve 
sezone i brojnih priča koje ste nam poslali, otvaramo novu sezonu i pozivamo sve pisce i one koji to žele postati, a zaljubljenici su u SF žanr, da se prepuste mašti i napišu 
priču.

Propozicije: do 7200 znakova, obvezna numeracija stranica, obvezan font Times New Roman ili neki tome odgovarajući serifni font. Veličina fonta 12, slanje .rtf ili .doc format. Priče nam šaljite na e-mail adresu iq@vecernji.net sa subjectom SF priča. Priču se može poslati i poštom na adresu: iQ redakcija, Večernji list, Oreškovićeva 6H/1, s napomenom SF priča.

Rok je za slanje priče 15. svibnja.

>> Najbolja je priča o teroru fiskalizacije

Komentara 1

SL
slatkimalipanda
09:42 19.05.2015.

HYPED!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije