Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJARDE DOLARA ŠTETE

Igrači Pokemona odgovorni su za tisuće prometnih nesreća

Pokemon
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
29.11.2017.
u 11:24

Znanstvenici su proučili izvješća o nesrećama okruga Tippecanoe County u Indiani te su otkrili kako je nakon dolaska igrice došlo do nerazmjernog povećanja prometnih nesreća.

Rijetko je koja stvar zaludila cijeli svijet kao što je to napravila igrica Pokemon GO. Milijuni ljudi jedva su dočekali izlazak igrice te su krenuli u lov na malena čudovišta.

Popularna igrica uz kombinaciju virtualne stvarnosti izvela je ljude na ulice. Gledajući u ekran hodali su po gradovima i tražili gdje se skrivaju čudovišta. Bilo je i onih koji su to činili u - automobilima!

Koliko je to neodgovorno dokazuje i studija koju su proveli znanstvenici s američkog Sveučilišta Purdue. Oni su otkrili kako se igricu može povezati s 500 tisuća dolara štete, 37 ozlijeđenih i dvoje poginulih u prometnim nesrećama, javlja Gamespot.

Znanstvenici su proučili izvješća o nesrećama okruga Tippecanoe County u Indiani te su otkrili kako je nakon dolaska igrice došlo do nerazmjernog povećanja prometnih nesreća, razbijenih vozila, ozljeda i smrtnih slučajeva u blizini lokacija nazvanih 'PokeStops'. 

Procjenjuju kako su oni koji su igrali igricu tijekom vožnje prouzročili štetu između 5,2 i 25,5 milijuna dolara unutar prvih 148 dana. 

- Ekstrapolacija tih procjena na nacionalnoj razini daje ukupni iznos u rasponu od 2 do 7,3 milijarde dolara u istom razdoblju - navodi se u studiji. Dodaju i kako bi igrica mogla biti odgovorna za oko 140 tisuća prometnih nesreća i oko 250 žrtava.

 

Komentara 3

CR
crobrzic1970
13:53 19.12.2019.

Molim vaše novinare iz Večernjeg Lista da se probude. I da pišu najnovije stvari u video igri Pokemon GO. Jer ako ne pišete novinari misle ovo: Da se igra ne igra. A to nije točno. Jer ja znam d aimaa takmičenje u jednom kafiću u Zagrebu između igračica i igrača igre Pokemon GO. Ako ne mate igrača igre Pokemon GO da vam napiše članak o igri Pokemon GO. Jer ja osobno igram igru. Više puta sam vam se javio i e-mailom na vašu stranicu glavnog urednike. I niko nije napravio ništa.

CR
CroBandit
08:51 09.04.2018.

Ti koji su tako igrali Pokemon GO igru nisu za mene igrači kao prvo. Jer pravi igrači Pokemon GO idu pješke i love pokemone . Zbog toga onda igrači od igre Pokemona budu proglašeni ovo ili ono. Ja koliko igramm Pokemone GO igru pazim na cestu i na znakove. Tako se ponašaju pravi igrači igre Pokemon GO igre

CR
crobrzic1970
23:43 21.05.2019.

Za igru Pokemon GO se dogodilo puno. Jer su imali dosta novih dijelova u igri. A ni jedne novine to nisu objavili. A da barem pratite neku video igru koja se razvija, a ne da nikakve vijesti nemate. To je velika sramota. Treba se malo uozbiljiti ako neko hoće da bude super novinar i da se bavi sa video igrama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije