Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Organizacije ne čine dovoljno za budućnost rada

PwC
Foto: DANISH SIDDIQUI/REUTERS/PIXSELL
04.12.2018.
u 22:39

Usredotočeno je na 45 sposobnosti, a na temelju broja sudionika koji su izjavili da je određena sposobnost važna za budućnost njihova poslovanja

Dok je većina poduzeća prepoznala koje su sposobnosti važne za njihov budući uspjeh, puno njih danas ne poduzima potrebne korake da bi ih izgradila ili uvela u svoje organizacije. Ovi koraci uključuju korištenje podatkovne analitike pri donošenju kadrovskih odluka i stvaranju izuzetnog radnog okruženja zaposlenicima.

U budućnosti će zbog ovog nedostatka poduzeća biti izložena riziku kad je riječ o privlačenju, razvijanju i zadržavanju stručnjaka koji su im potrebni za uspjeh. Ovo su neki od zaključaka PwC-ova najnovijeg izvješća o budućnosti rada pod nazivom Future of Work, ostvarenog u suradnji s Lyndom Gratton, profesoricom na katedri za upravljačke vještine poslovne škole London Business School. Izvješće se temelji na istraživanju u kojem je sudjelovalo 1246 poduzeća i voditelja odjela ljudskih potencijala iz 79 zemalja.

Usredotočeno je na 45 sposobnosti, a na temelju broja sudionika koji su izjavili da je određena sposobnost važna za budućnost njihova poslovanja. Naveli su i da ne poduzimaju nikakve korake u tom pogledu. Treba identificirati područja na kojima su organizacije "najizloženije riziku".

Carol Stubbings, zajednička globalna voditeljica odjela za HR usluge, PwC UK, kaže: "Tehnologija i trendovi kao što su, primjerice, sve dulji očekivani životni vijek, društveni pritisci te pritisci na području zaštite okoliša i ekonomija honorarnih poslova („gig economy") mijenjaju svijet rada. Tvrtke koje danas prepoznaju ove promjene s kojima se radna snaga suočava bit će one koje će prosperirati u budućnosti".

>> Pogledajte FlexPai - mobitel sa savitljivim zaslonom


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije