Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST JE STIGLA

Novo moćno futurističko oružje Amerikanaca u borbi protiv podmornica

Sea Hunter
Foto: Screenshot
1/6
05.02.2018.
u 14:31

Za izradu jednog broda potrebno je 20 milijuna dolara.

Američka mornarica dobila je 'pojačanje' u obliku autonomnog plovila naziva 'Sea Hunter' (Morski lovac). Radi se o brodu dugom 40 metara koje može putovati morem bez ijednog člana posade, a savršen je za lov na neprijateljske podmornice.

Prototip broda i službeno je dodijeljen je mornarici, a trenutno se na njemu ne nalaze nikakva oružja. Brod može ostvariti brzinu od 27 čvorova (50 kilometara na sat) te koristi kamere i radare za kako bi pratio svoju poziciju i otkrivao druge brodove.

Dron bi se već ove godine mogao uključiti u aktivne operacije te bi mogao predstaviti novu eru za vojne brodove, javlja Daily Mail.

Američka agencija za razvoj novih vojnih tehnologija (DARPA) dvije je godine testirala dron, a sada je prebačen Uredu za mornarska istraživanja (ONR) koji će ga nastaviti razvijati. Plan je da dron na moru provede od 30 do 90 dana bez člana posade.

Za izradu jednog broda potrebno je 20 milijuna dolara.

Pogledajte i galeriju: Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!

Sea Hunter
1/12

Komentara 16

DU
Deleted user
14:45 05.02.2018.

Skynet je vec tu,ostalo je stvar vremena.Umjetna inteligencija ce istrijebiti ljudsku vrstu.

Avatar superhik74
superhik74
18:17 05.02.2018.

Biti ce sudara na moru, a tek sto je Horvatincicu oduzeta vozacka dozvola, zalim pomorce, ovi ne znaju navigavati ni s punom posadom kao sto smo vidjeli u juznom Kineskom moru vec 4 puta, a bez posade mozemo ocekivati svakodnevnee havarije s trgovackim brodovima.

LU
Lujo123
14:53 05.02.2018.

dobra meta 🎯

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije