Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usporavanje

Italija istražuje pritužbe protiv Applea i Samsunga zbog telefona

Apple
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
19.01.2018.
u 00:20

Samsungova osvježavanja softwarea za njegove telefone do sada nisu dovođena u pitanje

Talijansko tijelo za borbu protiv monopola u četvrtak je reklo kako je otvorilo istragu optužbi da su Apple Inc. i Samsung Electronics Ltd. koristili osvježavanje softwarea kako bi usporili svoje mobitele i natjerale korisnike da kupe nove telefone.

Nadzorno tijelo je reklo u priopćenju da te dvije kompanije nisu rekle korisnicima da osvježavanje može negativno djelovati na učinkovitost njihovih telefona.

Reklo je da su američka i južnokorejska tvrtka možda prekršile četiri članka zakona o potrošačima Italije. Ako bi bile proglašene krivima dvije kompanije bi mogle platiti kazne od više milijuna eura.

Sumnja se da su Apple i Samsung organizirali "opću komercijalnu politiku iskorištavajući nedostatak određenih komponenata kako bi ograničili vrijeme izvedbe svojih proizvoda i potaknuli potrošače da kupe nove inačice", reklo je nadzorno tijelo.

Apple je priznao prošli mjesec da software iPhona ima učinak usporavanja nekih telefona koji imaju problem s baterijama, ali je zanijekao da je ikad učinio  bilo što kako bi namjerno skratio život proizvoda.

Samsungova osvježavanja softwarea za njegove telefone do sada nisu dovođena u pitanje.

Apple je tužen u Kaliforniji, New Yorku i Illinoisu jer je kompanija, kako se navodi u tužbama, prevarila korisnike usporavajući uređaj bez upozorenja.

Pogledajte i galeriju CES-a u Las Vegasu:

Apple
1/34

Komentara 4

WW
wwwcro
08:57 19.01.2018.

Italija istražuje i ubojstvo cijele obitelji Ševo za koje je glavni osumnčeni Ante Josipović, otac od Ive Josipovića (bivšeg predsjednika Hrvatske)...

NI
Nikomah95
06:25 19.01.2018.

Super! Sad bi se trebalo pozabaviti i s proizvođačima frižidera, veš mašina, suđerica i ostalih kućanskih aparata koji su napravljeni da traju točno toliko dugo dok im vrijedi i garancija, cca 2 godine.

DU
Deleted user
09:12 19.01.2018.

Galaxy J3 nema senzor za kompas pa ako ga ubacite dobijete samo sliku kompasa. Odmah ga vratio i uzeo J5. Sramota jer sam na nekoliko godina starom mobitelu i jeftinom imao sve potrebne senzore. Ne stavljaju dijelove jer je tako jeftinija proizvodnja. Dobro provjeriti isti dan nakon kupnje pa im ga vratiti nek se slikaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije