Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon razvoda

MacKenzie Bezos je 4. najbogatija žena na svijetu

Jeff Bezos i MacKenzie Bezos
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
05.04.2019.
u 11:43

Brak Bezosovih raspao se nakon 25 godina braka. Jeff Bezos, kako je sam objavio na Twitteru pronašao je novu ljubav odnosno priznao da ima ljubavnicu.

Razvod od Jeffa Bezosa, osnivača i prvog čovjeka Amazona, MacKenzie Bezos učinio ju je 4. najbogatijom ženom na svijetu. MacKenzie će imati 25 posto od njihova zajedničkog udjela u Amazonu ili 4 posto udjela u kompaniji, objavila je na Twitteru. Taj udio trenutačno vrijedi oko 36 milijardi dolara.

MacKenzie je tako na 4. mjestu najbogatijih žena iza Françoise Bettencourt Meyers, iza L'Orealove nasljednice vrijedne 54 milijarde dolara, potom Alice Walton iz Walmart obitelji koja je teška 44 milijarde dolara.

Dok je treća najbogatija Jacqueline Badger Mars iz Mars tvornice čokolade čije bogatstvo iznosi oko 37 milijardi dolara. Spram Bloombergova indeksa bogatstva. Ako bi se bogatstvo mjerilo prema Forbesovoj ljestvici tada bi Bezosova bila treća, a članica obitelji Mars prema njihovim procjenama tada bi bila četvrta.

Foto: Reuters/PIXSELL

Kako bilo, MacKenzie Bezos, rastava je u financijskom dijelu učinila iznimno bogatom pojedinkom. Pri tom je objavila da će se odreći svih glasačkih prava u tvrtki i to u Amazonu, The Washington Postu i Blue Origin kompanijama koje čine Bezosovo carstvo.

Brak Bezosovih raspao se nakon 25 godina braka. Jeff Bezos, kako je sam objavio na Twitteru pronašao je novu ljubav odnosno priznao da ima ljubavnicu.

Zapravo supružnici Bezos vijest da se rastaju objavili su u zajedničkom priopćenju. Ipak, nisu izbjegli aferu oko cijele priče. Kako to obično biva, iscurile su intimne poruke i fotografije koje je razmjenjivao s ljubavnicom prije nego što je okončao brak. Objavio ih je tabloid National Enquirer. U kojem se tvrdilo da je razvod zatražio tek nakon što je doznao da će ih Enquirer objaviti, da smanji štetu i medijsku pompu oko cijele priče.

MacKenzie Bezos (rođena Tuttle), rođena je 7. travnja 1970. i MacKenzie i zapravo je bila odana kompaniji koja je nju i supruga učinila najbogatijima na svijetu i bila je od početka uključena u planiranje i rast kompanije. Naime, sudjelovala je u transformaciji online knjižare u Seattleu u veliku online tvrtku koja je počela s online prodajom knjiga i razvila se u moćnog online trgovinskog diva. Osnovala je antibuling organizaciju Bystander Revolution, gdje je radi kao izvršna direktorica, a usto je i književnica, a diplomirala je Engleski na Princeton Sveučilištu. Par Bezos ima četvero djece, tri sina, i usvojenu djevojčicu iz Kine.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Ključne riječi

Komentara 1

MA
majlena
14:40 05.04.2019.

Nije ju razvod učinio bogatom, ona je to bila otkad je zajedno sa suprugom pokrenula Amazon. Prestanite s tim patrijarhalnim sranjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije