Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
megatrend

Kognitivni sustav za buduće poslovne i tehnološke lidere

Blockchain tehnologija
Foto: Promo
1/2
28.02.2019.
u 12:25

Power računala omogućuju izvedbu svih informatičkih poslova, od klasičnih poslova u bazama podataka

Power arhitektura oduvijek je bila vodeća procesorska arhitektura u svijetu velikih računala. Legendarna pouzdanost, ekstremne performanse, vrhunska virtualizacija i niski operativni troškovi učinili su Power računala omiljenom platformom za poslovne aplikacije.

Power procesori upravo slave četvrt stoljeća postojanja. U tih 25 godina nastalo je devet generacija Power računala i svaka je donijela neku, do tada, neviđenu novost. Prvi više korni procesor, prvi multithreading, prvi silicon on insulator čip, prvo korištenje bakra u izradi čipa i mnoge druge. IBM Power Systems od 90-ih svakom novom generacijom procesora mijenjaju cijelu industriju. Power9 Systems je napravio najveći skok te ima dvostruko veće performanse od prijašnje generacije uz koje je i više nego spreman transformirati poslovne rezultate u svakoj industriji.

Power računala omogućuju izvedbu svih informatičkih poslova, od klasičnih poslova u bazama podataka (najbolja Oracle platforma), aplikacijskih poslova (SAP platforma bez konkurencije), preko obrade golemih količina podataka (Big Data) i zadaća koja se obavljaju na računalima iznimno visokih performansi, do najnovijih rješenja za umjetnu inteligenciju i strojno učenje. Osam od deset top maloprodajnih lanaca na svijetu koriste IBM Power Systems, 10 od 10 top banaka na svijetu koriste IBM Power Systems, 10 od 10 top telekomunikacijskih tvrtki na svijetu koriste IBM Power Systems.

Megatrend poslovna rješenja kao IBM Platinum Business Partner nude Power servere od samog nastanka Power platforme što je više od 20. Kroz cijelo to vrijeme projektirali smo, implementirali i održavali veliki broj IBM Power instalacija na hrvatskom i stranim tržištima. Isto tako IBM Power serveri čine okosnicu za pogon našeg vlastitog poslovanja kao i pružanje usluga u data centru. Više tehničkih, ali i poslovno uporabnih informacija o Power9 platformi moći ćete saznati na našoj konferenciji Power of data koji će se održati 22. ožujka u Zagrebu. O ovoj temi govorit će Renato Telen, voditelj data centra Megatrend poslovnih rješenja.

Inače, Power of Data ili Moć podataka, več je postala redovna konferencija Megatrend poslovnih rješenja. Stručnjaci iz Megatrend poslovnih rješenja već 30 godina prate i stvaraju najnovija i najpouzdanija rješenja kako bi svojim klijentima ubrzali put i izbjegli potencijalne rizike u implementaciji novih tehnologija. Stoga dođite i poslušajte vrhunske IT konzultante te iskustva samih klijenata koji će podijeliti svoja iskustva i rezultate primjene rješenja.

>>Šesta regionalna tehnološko-zabavna manifestacija Bug Future Show

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije