Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Je li zaista moguće kupiti best buy prijenosno računalo?

PC Shop
Foto: Promo
1/4
25.02.2018.
u 08:00

Pazi da ne kupiš mačka u vreći, savjetovala bi majka. A otac bi vjerojatno nadodao: Radije plati više pa znaš na čemu si.

Je li zaista tako? Trebamo li zaista odvojiti barem 7.000 kuna za nekakvo malo bolje prijenosno računalo, tablet ili recimo mobitel (koji je isto tako prijenosno računalo, ali u manjem formatu)?

Da odgovorite na svoje dvojbe, trojbe i slične –ojbe, PC Shop vam u nastavku donosi nekoliko savjeta koje bi bilo dobro uzeti u obzir kod odabira novog prijenosnog partnera, bez obzira o kojem se formatu ekrana radilo.

Prijenosna računala treba birati prema ciljanoj namjeni

Kada se biraju prijenosna računala, osim o cijeni, ipak trebamo razmišljati o nekoliko važnijih stvari. Prva je namjena – za što ćemo koristiti naše prijenosno računalo? Ako je to samo surfanje i gledanje video servisa kao što su YouTube i Netflix, najčešći odabir kupaca su laptop Asus, laptop Acer ili laptop Lenovo. Unatoč tome što ovi proizvođači nude prijenosnike visokih performansi koji su posebno popularni među gamerima, mnogi kupci biraju ove brendove jer su ono što tražite – best buy po pitanju omjera kvalitete i cijene.

Foto: Promo

S druge strane, oni zahtjevniji korisnici koji trebaju prijenosno računalo za projektiranje, izradu animacija ili renderiranje video sadržaja, okrenut će se obično popularnijim, da ne kažemo elitnijim brendovima – to su laptop Toshiba ili laptop Dell. Kod poslovnih korisnika i programera, posebno pak je popularan HP laptop i naravno svima omiljeni MacBook (u svojim Air i Pro inačicama). Nabrojeni iz «jače» klase pružaju vrlo stabilan rad i odlične performanse, a i ugodni su oku, odnosno krasi ih naprosto predivan dizajn.

Jednom kada smo odabrali prijenosno računalo, treba početi razmišljati o neizostavnim dodacima za njega. Prva stvar je uvijek torba za laptop jer ipak želimo da naš prijenosnik preživi svako putovanje od kuće do ureda. Alternativa je ruksak za laptop, a bilo bi dobro da pri ruci nađe i dodatan hladnjak za laptop – može zlata vrijediti kada se za nekoliko mjeseci popnu temperature. Također, drljite li puno po laptopu, moguće će vam pregorjeti punjač za laptop. No, što kada preferirate manje ekrane jer su često praktičniji?

Tablet kao savršen uređaj za povremeno surfanje i čitanje virtualnih knjiga

Foto: Promo

Tableti su idealno rješenje za one koji vole tek povremeno surfati, pogledati nekakav video ili pročitati virtualnu knjigu. Po pitanju cjenovno pristupačnijih rješenja, idealan izbor su Asus tablet i Lenovo tablet. Nešto veću razinu kvalitete pružit će ipak Samsung tablet i naravno - Apple iPad. U ponudi PCshopa nalazi se i grafički tablet koji je napravljen prvenstveno za specifične (umjetničke) namjene. Ukratko, naspram laptopa, tableti su boljeg omjera cijene i performansi.

Smartphone – za dobru prezentaciju na Instagramu

Za mnoge je ipak dobar smartphone sve što trebaju pa smo zato u ponudu uvrstili četiri brenda za koja smatramo da će pokriti sve potrebe, čak i za najveće ovisnike o Internetu. Krenimo redom. Za one najmanje zahtjevne tu je odličan mobitel Xiaomi - kineski brend dosta visoke kvalitete, čak ako bi ga usporedili i s mnogo razvikanijim mobilnim brendovima. Tu je uskrsnuli mobitel Nokia za čiju kvalitetu odavno svi znamo, a kojemu s Android OS-om treba dati novu šansu kako bi se uvjerili da ovaj finski velikan još uvijek može mnogo toga dobrog pružiti.

Foto: Promo

Oni koji ipak traže provjerenu kvalitetu, odabrat će naravno Samsung mobitel ili Apple iPhone. Ipak, evo malo utjehe koja će ugasiti ovaj kaos. Što god da odabrali, danas je po pitanju smartphonea sve teže pogriješiti jer velika konkurencija tjera proizvođače da se zaista potrude oko svakog modela.

Za više informacija, PC Shop je vaša prva destinacija za kvalitetno i brzo računalo. Upite, rezervacije i narudžbe možete poslati na e-mail prodaja@pcshop.hr ili nam se javiti telefonski na broj 01/6523-652.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije