Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iTrainer

Otvoren prvi hrvatski centar koji je odobrio Apple

iTrainer.hr
Foto: Promo
1/3
06.11.2017.
u 12:35

U prostorima iTrainera na Kunišćaku održavat će se i tečajevi za djecu u nekoliko dobnih skupina

iTrainer.hr prvi je autorizirani centar u kojem možete na jednom mjestu naučiti sve o Appleovim proizvodima i tehnologijama, steći znanja i vještine programiranja u Swift programskom jeziku za izradu aplikacija za iPhone i iPad uređaje, ovladati programima za profesionalnu obradu videa i zvuka ili naučiti kako popravljati i održavati Apple uređaje te integrirati Apple rješenja u IT sustav svoje tvrtke. Naime, prošloga tjedna upriličeno je službeno otvaranje prostora na kojem će se moći učiti i svladavati Apple vještine.

– iTrainer je ostvarenje višegodišnjih nastojanja da podijelimo našu zaljubljenost u Apple tehnologije putem dostupne i kvalitetne izobrazbe u okviru Apple ekosustava – kazao je Vlatko Škarica, direktor tvrtke Mobilne komunikacije, bivši Appleov izvršni menadžer za regije Baltik, Adriatik te Rumunjsku i Bugarsku, ujedno i vlasnik startupa Gooma, hrvatske aplikacije za obradu troškova službenih putova i loko vožnje, osvajača Moj Zaba Start natječaja u 2016.

Hrvatski iTrainer je 95. takve vrste u svijetu, odnosno 42. u Europi te tako, naglašava Škarica, Zagreb ulazi na mapu 28 europskih gradova gdje na jednom mjesto možete naučiti sve o Appleovim proizvodima i tehnologijama. Posebna vrijednost je što je iTrainer ovlastio Apple izdavati Apple certifikat za svaki od Apple certificiranih tečajeva.

Apple certifikat, naime, globalno je prepoznatljiv znak stručnosti koji omogućuje privući pažnju potencijalnih klijenata i poslodavaca uvrštavajući vas u Appleov (globalni) Popis certificiranih stručnjaka (Apple Certified Professionals Registry) te razlikovanje od konkurencije dozvolom korištenja Appleova logotipa u promidžbi vlastitih profesionalnih usluga.

Ono što posebno želim istaknuti, kazao je Škarica, jesu tečajevi Swift kodiranja, a korisnici mogu biti nezaposleni, oni nezadovoljni trenutnim zaposlenjem i prihodima, roditelji koji svojoj djeci žele osigurati sigurno zaposlenje i posao u budućnosti ili jednostavno oni željni promjena u karijeri.

Zašto Swift? Naime, u ožujku 2017. Swift je ušao među deset najpopularnijih programskih jezika na svijetu prema TIOBE Indexu, objašnjava Škarica te dodaje: – Uz neosporivu jednostavnost, cjelovitost, stabilnost, otvoren kod i podršku Applea, popularnosti je pridonio i uspjeh Appleova App Storea na kojem je u proteklih devet godina preuzeto 180 milijardi aplikacija za korištenje na više od milijardu Appleovih uređaja u aktivnoj upotrebi širom svijeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije