Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNO VIJESTI

Indija zabranila TikTok, Reddit forume o Donaldu Trumpu

TikTok
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
30.06.2020.
u 10:13

Indija je također uklonila WeChat i Clash of Kings u sklopu čistke od 59 aplikacija. You Tube, Reddit i Twitch uklonili su sadržaj ne bi li se odmakli od Facebooka i suočili s mogućim bojkotom oglašivača

Indija je zabranila korištenje društvene mreže TikTok. Odluka Indije bio je nacionalistički potez nakon nedavnog graničnog sukoba s Kinom. Kao i TikTok, koji je u vlasništvu kineskog internetskog giganta ByteDance, Indija je također uklonila WeChat i Clash of Kings u sklopu čistke od 59 aplikacija.

Reddit je odlučio ukloniti popularni pro-Trumpov forum "The_Donald".Web stranica je navela da ažurira svoju politiku moderiranja kako bi se uklonila zloupotreba. Zabranjuje 2000 foruma, od kojih većina kaže da su neaktivni. 200 ima više od 10 korisnika dnevno. Kao i vrlo popularan forum Donalda Trumpa, ove popularne teme uključuju i stranicu posvećenu ljevičarskom podcastu Chapo Trap House.

Twitch, pak koji je u vlasništvu Amazona zabranio je račun Donalda Trumpa, a YouTube je zabranio brojne kanale zbog kršenja pravila govora mržnje.

Odluke Reddita, Twitcha i YouTubea predstavljaju potencijalni napor da se distanciraju od Facebooka, čiji su oglašivači bojkotirali praktični pristup moderiranju sadržaja.

.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije