Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RECENZIJA

Guncraft - kreativna pucačina za sve ljubitelje Minecrafta

guncraft
Foto: Guncraft
27.10.2013.
u 17:00

Svoje mape možete graditi sami ili s prijateljima. Mogućnosti je bezbroj i sežu do granica vaše mašte

Igre koje igraču omogućuju da iskoristi svoju maštu i kreativnost nipošto nisu novina, a otkako je izašao Minecraft, dobile su novi polet i popularnost. Igre koje se temelje na principu “radi što hoćeš” još se većinom rade na “voxelu”, baš kao i Minecraft. Za one koji možda još ne znaju, u voxel-igrama svjetovi i motivi uglavnom su ili potpuno sačinjeni od kockica. A nakon što je Ace of Spades kombinirao pucačinu s Minecraftom i tako omogućio igraču totalnu interakciju s okolišem u kojem igra, stigla nam je i igra koja je otišla još korak dalje – Guncraft!

U beta-fazi

Iako se službeno pojavio na tržištu, Guncraft je još igra u razvoju – u beta-fazi. Mnoge se stvari još kristaliziraju. No prije nego što se preplašite i odustanete od ove igre, valja znati da je Minecraft svoju popularnost dobrim dijelom izgradio još u alfa-fazi izrade, dakle kada je bio znatno manje dorađen nego što je Guncraft sada.

Usto na umu valja imati i stvari koje Guncraft čine posebnim i drugačijim od sličnih uradaka, recimo Ace of Spadesa. Iako je Ace of Spades izuzetno zabavan i nudi mogućnost stvaranja vlastitih mapa, gradnja u borbi dosta je ograničena, nudi premalo mogućnosti opreme i kombinacija pa će uvijek biti samo zabavna pucačina i ništa više. Prednost je Guncrafta to što svoj gameplay temelji na popularnim pucačinama kao što su Call of Duty i Battlefield, ali igraču usto nudi i kreativnost poput Minecrafta i Ace of Spadesa.

Guncraft tako nudi mogućnosti sastavljanja vlastitih borbenih klasa koje možete prilagoditi svom stilu igre. Možete izabrati opremu i oružje koje hoćete, baš kao i “killstreak” nagrade koje se sastoje od jednostavnih stvari poput jetpacka ili oklopa, ali i automatskih topova, helikoptera i tenkova! Ali to nije sve: igra omogućuje izradu vlastitih mapa koje možete graditi sami ili s prijateljima, a možete izrađivati vlastita oružja i to do najsitnijeg detalja. Jedina je granica vaša mašta. I dok Ace of Spades nije nikad dobro riješio problem gradnje tijekom borbe, u Guncraftu možete odbrati pet “prefabova” koji će ići s vama u bitku. Riječ je o građevinama koje sami gradite u editoru i onda ih jednostavnim klikom postavite na željeno mjesto na mapi. Naravno, to nije baš toliko jednostavno, ali je moguće imate li dovoljno resursa i pravi alat.

Brz, fluidan i zabavan

Tehnički, igra se još bori s problemima, no to nije čudno s obzirom na stupanj razvoja, ali zato je zasad poprilično jeftina – 15 eura na Steamu. Treba imati na umu da je to igra malog nezavisnog game developera koji se tek probija na tržištu. No posljednjih godina ti mali developeri rade puno bolje igre od većine velikih proizvođača – Minecraft je izvrstan primjer.

Borba u Guncraftu podsjeća na Ace of Spades. Jednako je brz, fluidan i nadasve zabavan, ali ga je uvelike nadmašio brojnim drugim mogućnostima. Guncraft vam tako nudi mogućnost napucavanja na vlastitim mapama oružjima koja sami osmislite i napravite, i to i pješke i u vozilima u svim klasičnim modovima na koje smo navikli u pucačinama. Tko voli Minecraft ili Ace of spades, a posebno onaj tko želi najbolje od oba svijeta, svakako bi trebao probati ovu igru!

>> Ljetni 
gaming 
block-
busteri! Što možete očekivati ovog ljeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije