Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUOČEN S KRITIKAMA

Facebook uvodi promjene: Privatnost na prvome mjestu, plava boja odlazi u povijest

Konferencija Facebooka
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
30.04.2019.
u 22:06

Zbog kritika, ali i afera kojima je Facebook bio izložen, njegov šef odlučio je okrenuti ploču

Direktor Facebooka Mark Zuckerberg otkrio je niz promjena koje će dogoditi platformama kojima upravlja, među koje osim Facebooka, spadaju i Instagram i Whatsapp, prenosi BBC.

Izložen kritikama zbog lošeg čuvanja podataka, Zuckerberg se odlučio "pozabaviti" dizajnom, ali i novim mogućnostima aplikacija. Na prvome je mjestu, naglasio je, privatnost jer je shvatio da mu predstoji veliki posao kako bi opravdao povjerenje.

Opisao je da će novi fokus tvrtke o privatnost biti "velika promjena".

Sam Facebook neće vidjeti sadržaj koji dijelite, a platforma će biti integrirana s Whatsappom. Karakteristična plava boja nestat će i od sada će glavna biti čišća, bijela boja.

Mobilna aplikacija će dobiti opciju "Upoznaj nove ljude" koja će zapravo spajati ljude pa tako korisnici neće nužno morati biti prijatelji da bi si slali poruke već će dovoljan biti isti interes. Također, u okviru opcije "Facebook Datinga" (nedostupna u Europi i Americi) dodat će se opcija "Tajna simpatija" koja će vam omogućiti da lakše uspostavite kontakt s osobom koja vam se sviđa 

Na dijelu "Tržnica" sada će se moći direktno plaćati.

Facebook aukcija vrhunskih fotografija za pomoć djeci u SOS Dječjim selima

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ironman0105
Ironman0105
04:08 01.05.2019.

E sad fakat serete.

GV
golub Vaso
06:37 01.05.2019.

alat CIA-e za špijuniranje, to je definicija FB

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije