Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporna pitanja

Facebook na udaru kritika zbog ankete o pedofilima: 'Pogriješili smo'

Facebook
Foto: Borna Filić/PIXSELL
06.03.2018.
u 09:55

Iz Facebooka su poručili da nemaju namjeru dozvoliti ovakav sadržaj te da to zabranjuju od samih početaka

Facebook se našao na udaru kritika zbog ankete u kojoj pitaju korisnike smatraju li da bi pedofilima trebalo dopustiti korištenje te društvene mreže.

Facebook je u nedjelju nekim korisnicima uputio anketu pitajući ih što misle kako bi se trebali odnositi prema pedofilskim aktivnostima. Između ostalog pitali su ih kako bi, da mogu određivati Facebookovu politiku, reagirali na privatnu poruku u kojoj odrasli muškarac 14-godišnjakinju traži seksualne fotografije. Korisnici mogu birati između četiri odgovora: da bi takav sadržaj trebao biti dopušten i da im ne bi smetalo da ga vide, da bi trebao dopušten, ali da ga ne žele vidjeti, da ne bi smio biti dopušten, te "nemam preferenci". 

Facebook je korisnike također pitao tko bi trebao odlučivati o pravilima u slučaju takvih poruka, a među odgovorima su Facebookovi korisnici i sam Facebook. Kako je, na primjer, istaknuo Guardian, među odgovorima nije ponuđena mogućnost uključivanja policije ili službi za zaštitu djece.

Facebookov potpredsjednik Guy Rosen rekao je da su ova pitanja bila pogreška.

- Vodimo ankete kako bismo razumjeli što zajednica misli o načinu na koji određujemo pravila. Ali ova aktivnost jest i uvijek će biti potpuno neprihvatljiva na Facebooku - rekao je Rosen, dodajući da redovito surađuju s vlastima u slučaju da su pedofili identificirani.

Iz Facebooka su također poručili da nemaju namjeru dozvoliti ovakav sadržaj te da to zabranjuju od samih početaka.

Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz središta Zagreba:

Facebook
1/30

Komentara 3

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
11:26 06.03.2018.

14 godina ? Pa to je staro !

LU
Lujo123
13:45 06.03.2018.

dela soroš, dela, ali ne bu još dugo!

BA
bakulušić
11:02 06.03.2018.

Polako probijaju led dok to ne postane normalno. Kao i sve nastranosti koje nam u posljednje vrijeme naturaju. Promatrajmo to kao znak vremena i ne nadajmo se dobru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije