Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

EMA odobrila AstraZenecin koktel antitijela Evusheld

25.03.2022.
u 10:57

EMA objavila preporuku za odobrenje za kombinaciju dugodjelujućih antitijela tiksagevimab i cilgavimab za profilaksu prije izlaganja (prevenciju) COVID-19 tvrtke AstraZeneca u EU

Europska agencija za lijekove (EMA) je objavila preporuku za odobrenje za kombinaciju dugodjelujućih antitijela Evusheld za profilaksu prije izlaganja (prevenciju) COVID-19 tvrtke AstraZeneca u Europskoj uniji (EU) .

Evusheld (tiksagevimab i cilgavimab), kombinacija dugodjelujućih antitijela, preporučena je za odobrenje za stavljanje u promet u EU za profilaksu prije izlaganja (prevenciju) COVID-19 u širokoj populaciji odraslih i adolescenata u dobi od 12 godina i starijih, težine najmanje 40 kg.

Osobe koje nisu adekvatno zaštićene cjepivom protiv COVID-19 mogu posebno imati koristi od profilakse s Evusheldom. To uključuje oko tri milijuna ljudi u EU-u koji su imunokompromitirani ili se liječe imunosupresivnim lijekovima. Odbor za lijekove za humanu uporabu (CHMP) Europske agencije za lijekove temelji svoje pozitivno mišljenje na pregledu podataka za Evusheld, uključujući rezultate PROVENT ispitivanje profilakse faze III prije izlaganja, koje je pokazalo 77% smanjenje rizika od razvoja simptomatskog COVID-19 u usporedbi s placebom i 83% smanjenje u šestomjesečnoj srednjoj analizi, uz zaštitu od virusa koja je trajala najmanje šest mjeseci.2-4 Evusheld se općenito dobro podnosio u ispitivanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije