Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iNTERSCHUTZ 2022.

DOK-ING na svjetskoj pozornici predstavio robotsko vozilo MVF-5 za krizne situacije

storyeditor/2022-06-28/DOK-ING_Interschutz_3.jpeg
Dok-Ing
29.06.2022.
u 17:16

Primarni cilj daljinski navođenog vozila MVF-5 jest gašenje požara u ekstremnim okolnostima na nepristupačnim okruženjima visokog rizika

Hrvatska tvrtka DOK-ING prezentirala je specijalno robotizirano višenamjensko vozilo MVF-5 za krizne situacije na vodećem svjetskom sajmu INTERSCHUTZ 2022 koji se krajem lipnja održa u njemačkom Hannoveru,, izvijestili su iz tvrtke.Interschutz je jedna od najpoznatijih globalnih manifestacija za vatrogasne i spasilačke službe, civilnu zaštitu, sigurnost i osiguranje.

Tisuću tvrtki iz 50 zemalja te brojne udruge i organizacije predstavile su svoja tehnološka rješenja kao odgovore na aktualne svjetske probleme. Kroz DOK-ING-ov štand prošlo je oko 20.000 posjetitelja.

DOK-ING je na sajmu prikazao stroj MVF-5 koji je idealan za poslove gašenja požara u iznimno teškim, zahtjevnim i po život opasnim uvjetima. Primarni cilj daljinski navođenog vozila MVF-5 jest gašenje požara u ekstremnim okolnostima na nepristupačnim okruženjima visokog rizika te uklanjanje prepreka i krhotina bez izravne prijetnje operaterima koji mogu kontrolirati situaciju sa sigurne udaljenosti do 1500 metara. 

"Robotski sustavi DOK-ING-a kreirani su kako bi povećali razinu javne sigurnosti te pridonijeli sposobnostima NATO i EU jedinica", naglasio je Dino Išasegi, voditelj poslovnog razvoja tvrtke DOK-ING te dodao: "Implementacijom sofisticiranog stroja MVF-5 postavili smo standarde koji mogu znatno smanjiti velike štete u slučaju kritične infrastrukture u riskantnim uvjetima. MVF-5 je najbolje svjetsko rješenje za odgovor na krizne situacije jer korisnicima omogućuje uvid u određenu zonu, otvaranje putova i pristupačnost objektima koji su nerijetko opasni i nedohvatni".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije