Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađene?

Dobra vijest za žene koje puno tvitaju i objavljuju više fotki

Djevojka sa smartphoneom
Foto: Ilustracija/ Davor Visnjic/PIXSELL
16.01.2015.
u 13:19

Češće sufranje internetom i korištenje društvenih mreža, pokazalo je najnovije istraživanje, dobro djeluje na žene

Redovito objavljivanje tweetova, objavljivanje fotografija i slanje e-mailova putem mobitela smanjuje stres za 21 posto kod žena, pokazalo je najnovije istraživanje koje je proveo Pew Research Center na 1.801 ispitaniku.

– Kada smo krenuli s istraživanjem, mislili smo da ćemo samo dokazima potkrijepiti uvriježeno mišljenje da češća uporaba interneta i društvenih mreža stvaraju više stresa kod korisnika. Rezultati su doveli do velikog iznenađenja: upotreba tehnologije nije povezana sa stresom – rekao je Lee Rainie, direktor centra, piše The Wall Street Journal. Kod žena koje su koristile Twitter nekoliko puta na dan, poslale ili primile 25 e-mailova dnevno te objavile dvije fotografije putem mobitela zabilježeno je 21 posto manje stresa, nego kod žena koje nisu koristile navedene tehnologije, pokazalo je istraživanje.

Kod muškaraca nije bilo razlike ovisno o tome jesu li se koristili Twitterom i e-mailom ili ne. Razina stresa kod ispitanika mjerila se njihovim odgovorima na 10 pitanja koja se često koriste u takve svrhe, a u obzir se uzimala i ispitanikova upotreba tehnologija te svjesnost o informacijama o njihovim prijateljima na društvenim mrežama.

Autori studije ističu kako su rezultati pokazali i da su žene osjetljivije od muškaraca na informacije koje vide na društvenim mrežama. Primjerice, kod žena je povećan stres kada putem društvenih mreža doznaju o smrti nekog bliskog ili pak da je netko takav završio u bolnici. Kod muškaraca je povećana razina stresa zabilježena samo u dvije situacije kad su u pitanju prijatelji na društvenim mrežama: ako je netko degradiran na poslu ili pak uhićen.

>> Facebook korisnicima: Ispričavamo se zbog 'Year in review'

>> Žene, koliko zarađujete? Evo kako to može utjecati na vašu vezu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije