Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠI ŠAMPIONI

Hrvatski heroj: 'Nisam ni znao da smo s mojim petercem uzeli zlato. Gledam okolo gdje moji skaču?!'

Dodjela medalja na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu
Foto: David Damnjanovic/PIXSELL
1/7
17.02.2024.
u 19:46

Hrvatska je u 32 dana igrala dva finala velikih natjecanja. U Zagrebu smo bili srebrni, ali smo zato u Dohi došli do samog kraja

​Ako to možemo tako reći, među sretnim prvacima svijeta bilo je i onih koji su bili sretniji od ostalih suigrača jer su odigrali uloge koje će pamtiti do kraja karijere. Ne samo oni nego i svi koji će vrtjeti film ovog spektakularnog uspjeha hrvatske vaterpolske reprezentacije i pobjede u finalu nakon penal-završnice.

A pričuvni vratar, Mate Anić, opet je bio junak iz sjene. Baš kao i u polufinalu protiv Francuza i ovom je prigodom obranio peterac za vrijeme raspucavanja. A obranio je udarac najboljem talijanskom vaterpolistu Di Fulviju.

- Ako je ono s Francuzima bilo ostvarenje snova ovo danas je nešto nezamislivo. Ja ne mogu doći k sebi. Ne mogu vjerovati da smo ovo ostvarili.

U nevjerici je bio i Marko Žuvela strijelac zlatnog peterca, čovjek koji je pozlatio ono što ju je Anić servirao u prethodnoj seriji. Što mu je prije tog udarca prolazilo kroz glavu? Je li bilo treme?

- Samo ću vam reći da nisam znao da smo s mojim petercem osvojili zlato. Mislio sam da oni imaju još pucati pa sam se zapitao "zašto skačete". Tek kada sam pogledao na semafor i rezultat raspucavanja 4:2 bilo mi je jasno. Inače, ja sam taj peterac pucao kao i svaki drugi, izbacio sam iz glave to koju važnost nosi.

S obzirom na suludi kalendar natjecanja i dva velika svjetska natjecanja unutar mjesec i pol dana, prije utakmice smo se pitali hoće li naši izdržati? Hoće li ih slomiti umor? Je li u njihovu rezervoaru ostalo dovoljno energije?

- Dogovorili smo se da ne postoji riječ umor. Vraćali smo se, pomagali, išli u kontru zajedno. Sve smo zajedno radili i vjerovali do kraja. Svaka je dao dio sebe - kazao je Luka Lončar te se obratio voljenoj osobi pokazujući u kameru svoje zlato:

Dodjela medalja na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu
1/39

- Maja ljubavi, sretan ti rođendan. Nosim ti jedan lijepi poklon.

Još u bazenu pjevalo se "večeras je naša fešta, večeras se vino pije...". Nema sumnje da će biti feštanja što je najavio i Jerko Marinić Kragić.

- Sada kada smo svjetski prvaci možemo što hoćemo. Napravili smo strašnu stvar, mjesec dana nakon finala Prvenstva Europe postati svjetskim prvacima, to pokazuje moć, snagu i kvalitetu ove momčadi.

Kako se osjećao naš pouzdani izvođač peteraca kada je Del Lungo obranio udarac Lorenu Fatoviću?

- Imali smo i tada vjere i snage da ostanemo mirni. Uostalom, ovo je već treća utakmica koju smo na posljednja dva velika natjecanja dobili na peterce. Imamo odlične šutere i dva vrsna vratara i svaka čast izborniku što je odlučio promijeniti vratara.

Nakon ovakva raspleta u Dohi, povela se rasprava oko toga da li bi se ovo ikad dogodilo da se već na Prvenstvu Europe osvojilo zlato?

- S osiguranom olimpijskom vizom, nas par starijih u Dohu vjerojatno uopće ne bi išlo. No, očito je ovako trebalo biti - kazao je ponajbolji svjetski vratar Marko Bijač na kojeg se nadovezao i naš prvi centar Josip Vrlić:

- Taj finale u Zagrebu nam je dao neki poticaj, probudio je nešto više u nama. Ovdje smo dokazali da smo svjetski vrh i da smo trenutno najbolji na svijetu.

Komentara 3

Avatar Purgeri
Purgeri
20:16 17.02.2024.

Bravo naši! 🇭🇷

ZO
ZoranKociper
20:29 17.02.2024.

Vjerujte mi, danas su mi suze izmamili naši zlatni borci u vaterpolo bazenu! Bravo, neka pati koga smeta! Mnogi Amerikanci nemaju pojma gdje je Hrvatska , a ja opet i opet imam razlog im se narugati: Hrvatska je prvak svijeta! Naši dečki nisu milijunaši, nemaju uvjete kao ovi tzv. veliki i bogati, ali imaju srce i ne igraju za medalju koliko za naš narod! 1300 godina je opet u zlatnoj medalji! barem na trenutak, dečki, opet ste nas ujedinili, hvala vam!

Avatar Heisenberg
Heisenberg
21:08 17.02.2024.

Čestitke!!! Bio u restoranu Gladne oči i proslavili usput zlato.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije