Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINULA BIVŠA REPREZENTATIVKA

Zloćudna bolest nažalost pobijedila: Dini je bilo tek 30 godina

Facebook
08.12.2020.
u 12:07

– Rekla je i kada izađe iz bolnice da će opet biti zdrava. Njezin duh je nesalomljiv, jak i siguran sam u njezinu pobjedu – nadao se Dinin bivši trener Bogdan

Dina Pervan Rabelo preminula je u 31. godini nakon teške bolesti u bolnici u SAD-u, izvijestio je Hrvatski stolnoteniski savez. 

Naime, mlada Istrijanka bila je i reprezentativka Hrvatske u stolnom tenisu, a protekle tri i pol godine borila se sa zloćudnim tumorom kosti sarkomom. Zadnji meč odigrala je 2017. na Zagreb Openu u dresu Hrvatske.

– Hrvatski stolnoteniski savez izražava sućut obitelji, prijateljima i klubu ŽSTK Pula – poručili su iz saveza.

Bivši trener Bogdan Đekić vjerovao je u nju, napominjao je kako je pravi borac.

– Sigurno će dobiti ovu najtežu bitku. Vidio sam je zadnji put u subotu kada mi je rekla da je zdrava do srijede, kada odlazi u bolnicu na operaciju. Rekla je i kada izađe iz bolnice da će opet biti zdrava. Njezin duh je nesalomljiv, jak i siguran sam u njezinu pobjedu – govorio je Bogdan i dodao:

– Prva bol u lijevoj nozi pojavila joj se u travnju 2017. U prvi mah je mislila da je zbog treniranja pa je očekivala da će bol u nozi proći. Nažalost, u srpnju je otišla kod liječnika jer se bol u nozi pojačavala i tada je doznala za dijagnozu sarkoma fibule. Iza nje su četiri kemoterapije, a mora ih proći još nekoliko. Potom slijedi rehabilitacija jer ima problema sa stopalom zbog tumora koji je zahvatio živac – objasnio je njezin nekadašnji trener, prenijela su 24sata.

Kako bi joj pomogli u liječenju, organizirali su i humanitarnu akciju. Cilj je bio nabaviti ortopedska pomagala i lijekove koji nisu na listi HZZO-a, no na kraju ništa nije pomoglo. Ovoga je puta ta ružna bolest ipak bila jača.

Ključne riječi

Komentara 6

NE
Nemanadimak
12:59 08.12.2020.

Pocivala u miru.

5S
505.scrtom
12:49 08.12.2020.

jako tužno, tako mlada ta prokleta bolest,sućut obitelji

PI
Petar_Ivić
12:42 08.12.2020.

Tužno. Počivala u miru Božjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije