Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaški SP do 17

Zlatna hrvatska generacija i dalje gazi – pala i Španjolska!

'09.05.2011., Zagreb - Juniorska ekipa KK Trnsko osvojila je naslov Europskih prvaka na turniru u Barceloni. Nakon povratka organiziran im je docek i domjenak u klubu .Igraci Mario Hezonja,Dominik Mau
'Jurica Galoic/PIXSELL'
Autori: Antonela Vukorepa/VLM, Dejan Šmehil/VLM
04.07.2012.
u 12:08

Junak utakmice ponovo je bio Mario Hezonja koji je ubacio 30 koševa, a imao je i 6 skokova, 3 asistencije te pet ukradenih lopti.

Zlatna generacija hrvatske košarke i dalje gazi na Svjetskom prvenstvu do 17 godina koje se održava u Litvi. U posljednjem, petom kolu skupine B izabranici Ante Nazora pobijedili su 73:68 vršnjake iz Španjolske, brončane s lanjskog EP-a na kojem je ova naša reprezentacija osvojila zlato.

Junak utakmice bio je ponovno Mario Hezonja koji je ubacio 30 koševa, a osim toga imao je i šest skokova, tri asistencije te čak pet ukradenih lopti! Sama utakmica bila je puna preokreta. Prvu dionicu s minimalnom prednošću završili su su Španjolci (16:15), da bi u sljedećih 10 minuta Hrvatska eksplodirala, dobili su je 25:11 i na odmor otišli sa 13 koševa prednosti. No, u trećoj četvrtini uslijedio je odgovor Španjolaca koji su to razdoblje igre dobili sa 27:10 i u odlučujuću četvrtinu ušli sa četiri koša prednosti. Hrvatski su košarkaši opet odgovorili na tu seriju furije, i zadnjih 10 minuta riješili u svoju korist 23:14.

Osim Hezonje, odlični su bili i Karlo Žganec sa 15 koševa i osam skokova te Marko Arapović sa 11 koševa i šest skokova.

– Bila je to jako teška utakmica, kao da smo je igrali u nokaut fazi. Borili smo se za prvo mjesto da izbjegnemo SAD u četvrtfinalu. Na sreću, sačuvali smo pobjednički mentalitet koji nas krasi i ovo je 14 uzastopna službena pobjeda momčadi – rekao je izbornik Ante Nazor.

Hrvatska u četvrtfinalu igra sa Češkom.

 

Komentara 5

VA
Vatrenko
12:32 04.07.2012.

CESTITKE!!! Bravo momci

Avatar flame
flame
12:47 04.07.2012.

Bravo, dečki, tako se to radi! Za nekoliko godina dobivamo zlatnu generaciju (računajući i ove do 21 godine), nadam se da se neće zagubit na tom putu...

GO
golo
17:08 04.07.2012.

dakle , spanjolci nisu najbolji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije