Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KADA ĆE ZAIGRATI?

Dalić: Ne bojim se za Luku, a sada se vidi koliko Realova igra bez njega trpi

01.03.2018.
u 08:07

Izbornik Dalić će u ponedjeljak objaviti popis reprezentativaca za pripremne utakmice s Peruom (23. ožujka) i Meksikom (27. ožujka) u SAD-u

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (32) propustio je i četvrtu Realovu utakmicu zaredom (Betis, Leganes, Alaves, Espanyol) i još uvijek nije poznato kada će se vratiti na travnjak.

Real Madrid u subotu dočekuje Getafe u španjolskom prvenstvu, a već u utorak, 6. ožujka, u Parizu brani 3:1 iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a.

1/5

Nagađa se da trener Zidane čuva svoga ključnog igrača sredine terena upravo za tu sudbinsku parišku predstavu, premda ni ta informacija u Madridu nije potvrđena.

Ne raspolažu njome ni stručni, ni medicinski stožer hrvatske reprezentacije, nego samo upućuju na Modrićevu dijagnozu od prije desetak dana: istegnuće stražnje lože prvog stupnja. Ništa dramatično, ali ipak zahtijeva mirovanje do potpunog zacjeljenja.

U trenucima dok Modrićeve lože “kašljucaju” i dok Zidanea zbog toga hvata glavobolja, iz naše perspektive Realov rasplet sezone sasvim je periferna stvar u usporedbi s onim što čeka našu reprezentaciju. I pripremajući uzletnu pistu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, izbornik Zlatko Dalić vrlo dobro zna da s Lukom i bez Luke ta priča ni izbliza ne bi imala istu dimenziju.

Je li Luka Modrić već sad preopterećen?, pitali smo naš “ruski” stožer.

– Mišići su uvijek upozorenje i naravno da bi za nas bilo bolje da Modrić u završnici sezone što manje igra – dobili smo poruku iz medicinskog tima, dok izbornik Zlatko Dalić uopće nije opterećen najnovijom situacijom.

– Ne bojim se za Luku ni najmanje, ni za Rakitića (već 40 nastupa u sezoni za Barcelonu, nap. a.). Ja im potpuno vjerujem i znam da će na SP-u u Rusiji biti pravi – kazao nam je Dalić, koji će u ponedjeljak objaviti popis reprezentativaca za pripremne utakmice s Peruom (23. ožujka) i Meksikom (27. ožujka) u SAD-u.

Dakako, popis sa svim najboljim igračima.

Šest utakmica bez pogotka

No, vratimo se Real Madridu i njegovim izgledima bez Luke Modrića uoči najvažnije utakmice sezone. Primjerice, utakmica protiv Espanyola (0:1) bila je već šesta u španjolskoj Primeri ove sezone u kojoj kraljevi nisu postigli pogodak.

– Realov “plan B” ili momčad sastavljena od igrača iz drugog plana očito ne funkcionira kao u prošloj sezoni kada su tu bili Morata, James ili Pepe. Nedostatak vrhunske kvalitete ipak se osjeti. I ovaj poraz, iako nema osobitu rezultatsku težinu, nikako nije dobar, jer remeti dobro ozračje, koheziju unutar momčadi uoči najvažnije utakmice sezone. Ovo je u tom smislu najgora moguća situacija – kaže bivši realovac Igor Jovićević (44), danas trener Dinama II, stručnjak koji pasionirano prati svaku utakmicu, sva zbivanja u kraljevskom klubu.

Real bez Luke, kao ni bez Cristiana Ronalda, očito ne sliči na ozbiljnu momčad.

– Luka Modrić neprocjenjiv je za Real Madrid i za reprezentaciju. On je top svjetski vezni igrač, pokretač Realove igre, igrač koji diktira tempo igre, dominira, zna zadržati loptu pod pritiskom, ima pravodoban pas... i Realova igra bez njega trpi. Zbog takve važnosti u Realu, zbog stresa velikih utakmica, Luka često igra i kad nije sto posto spreman, a to nije dobro – dodaje Jovićević.

Znaju pobjeđivati

Je li ovakav posrnuli Real Madrid uopće favorit protiv Parižana za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka?

– Real Madrid sposoban je jednim pogotkom riješiti prolazak u četvrtfinale. On posjeduje kvalitetu koju ima rijetko koja momčad; ne igrati dobro, a pobjeđivati. Zato što ima igrače koji su to sve iskusili, prošli kroz najteže situacije i imaju naviku osvajanja trofeja. Znate kako je znao reći legendarni Di Stefano: “Igrali smo kao nikada, a izgubili kao uvijek”. Ovaj Real nešto je sasvim drugo, on je u stanju odigrati na rezultat i proći i najteže prepreke – zaključio je Jovićević.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 7

MU
muh
08:26 01.03.2018.

Ha ha ha glavni strijelac Reala Lukica nije igrao i nema pogodka.

KO
kordunmoj75
09:24 01.03.2018.

Da ni je zalosno,bilo bi smjesno.

Avatar Niškorist
Niškorist
09:08 01.03.2018.

Da Luka nije u zatvoru ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije