Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj Perkovac

Žena mi je uzela automobil pa idem u dvoranu kao pravi Švicarci

14.06.2019.
u 23:42

Tata mi je rekao da rukomet nije za djevojčice pa sam se odlučila za odbojku, rekla je Korina

Poseban gost organizatora rukometne kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo 2020., koja se igrala u Zugu, bio je Goran Perkovac, proslavljeni hrvatski rukometaš i trener koji u svojoj bogatoj karijeri ima osvojeno zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. I to kao kapetan.

– Mogu reći da me u Švicarskoj čak i više cijene nego u Hrvatskoj. Ništa čudno jer ovdje sam došao 1989. i ostao do danas – priča Goran Perkovac.

>> Hrvatske odbojkašice u nešto drugačijem izdanju

1/8

Skrasio se u Luzernu, u gradu u koji je stigao prije trideset godina. Igrao je prvo za Borbu iz Luzerna, potom za Suhr, a igračku karijeru završio je u Winterthuru 2003., baš u godini kada je Hrvatska postala svjetski prvak u Portugalu. Za Hrvatsku je odigrao 192 utakmice i postigao od 1992. do 2000. godine 300 pogodaka.

Hrvatska me iznenadila

– Pri kraju karijere bio sam igrač-trener u Suhru i Winterthuru, a potom sam bio samostalni trener Kadettena – istaknuo je Perkovac koji je između ostalog bio izbornik Grčke i Švicarske.

– Nakon što sam u Njemačkoj trenirao Minden i Lübbecke, opet sam se vratio u Švicarsku, u grad gdje sam počeo kao igrač, u Luzern. Dvorana mi je dvije minute od kuće. Supruga kaže da će mi oduzeti auto i da ću na treninge ići biciklom, kao pravi Švicarac.

Kakve su ambicije Kriensa?

– Bit ćemo jači za nekoliko stranaca, ali daleko od toga da se možemo umiješati u borbu za naslov. Jasno, kao i drugdje sve ovisi o budžetu. Da bismo se borili za naslov prvaka Švicarske, morali bismo imati budžet od dva milijuna švicarskih franaka. Za sada smo malo “kratki”. Kada bih mogao birati igrača, doveo bih švicarskog reprezentativca Raemya, ali on nažalost ima ugovor s Thunom do 2021. – istaknuo je Peki.

Kako ste vidjeli susret Hrvatske i Švicarske (33:28)?

– Jako sam iznenađen time kako je Hrvatska odigrala disciplinirano, pogotovo u napadu. Prvi put sam nakon dugo, dugo vremena vidio tako učinkovitu vanjsku liniju. Sijevalo je sa svih strana, s lijeva, s desna i sa sredine. Uostalom, Mamić-Duvnjak-Stepančić postigli su kombinirano 21 pogodak. Šipić je čudo na crti. Taj dečko će napraviti veliku karijeru i PPD Zagreb je dobio veliki adut za sljedeću sezonu – zaključio je Perkovac.

U društvu supružnika Perkovac bila je i mlađa kći, 19-godišnja Korina koja profesionalno igra odbojku za Schaffhausen.

– Iskreno, navijala sam za Švicarsku. Ipak sam rođena ovdje, a i moj dečko Lucas Meister igra rukomet za Švicarsku. Žao mi je što nije postigao barem jedan pogodak. Ovo ljeto ću ga odvesti na naše more, u Brela gdje imamo kuću. Moram pohvaliti sjajnu atmosferu koju su napravili Hrvati koji žive u Zugu, ali i bližoj i daljoj okolici – rekla je Korina koja živi u Baselu gdje studira farmaciju.

Korina igra za Švicarsku

Mama i sestra su zubarice. Malo mi je nezgodno putovati na treninge u Schaffhausen. Treba mi sat vremena vlakom u jednom smjeru. Uglavnom putujem preko Njemačke jer je tako puno brže. Inače, najljepši grad u Švicarskoj je Luzern. Morate jednom doći, a ja se nudim za turističkog vodiča – rekla je Korina.

Igra na mjestu pucača.

– Nikad me nitko iz Hrvatske nije zvao u reprezentaciju pa sam odlučila igrati za Švicarsku. Zanimljivo je da sam prošle sezone igrala za Švicarsku baš protiv Hrvatske. Bio je to čudan osjećaj. Na mojoj poziciji dijagonale igra sjajna Samanta Fabris, ali i Karla Klarić koja mi je bila suigračica dok je igrala u Švicarskoj. Za sada mi je fakultet na prvom mjestu, a kad ga završim odlučit ću koliko ću ozbiljno igrati odbojku – rekla je Korina koja je počela trenirati odbojku s osam godina.

Kako to da niste trenirali rukomet, s obzirom na to tko vam je tata?

- Tata mi je rekao da rukomet nije za djevojčice pa sam se odlučila za odbojku – rekla je Korina koja je ove sezone igrala u Zagrebu

– Da, moj klub Kanti igrao je protiv Mladosti. U Zagrebu je bilo 3:0, a u Švicarskoj 3:1 za nas. U četvrtfinalu smo ispale od Nove Gorice – zaključila je Korina.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Komentara 1

SS
sokac sa drave
09:37 15.06.2019.

Veliki igrac i covjek iz najrukometnijeg grada Slatine (Podravske) u Hrvatskoj,grada puno reprezentativaca ,zenskih i muskih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije