Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

''Želimo nastaviti zlatni niz, iako nam sa Srbima neće biti lako''

'09.09.2011. Rijeka - U Informativnom centru Grada Rijeke najavljeno je Europsko prvenstvo u vaterpolu za juniore koje ce se u Rijeci odrzati od 11. do 18.09. Konferenciji su nazocili Igor Nacinovic i
Goran Kovacic/PIXSELL
08.09.2012.
u 10:39

Sastav Srbije predvodi naturalizirani Crnogorac Dušan Mandić, član brončane vrste iz Londona

Mladi hrvatski vaterpolisti teže su od očekivanoga pobijedili vršnjake iz Slovačke sa 7:5 i ušli u polufinale EP-a za igrače do 19 godina u francuskom gradiću Canet en Roussillonu. Teže od očekivanoga jer smo iste te Slovake u skupini pobijedili sa 14:8.

– Nismo Slovake podcijenili. U njihovu dvoboju s Grčkom u osmini finala uvjerili smo se da igraju jako dobru obranu, primili su samo dva pogotka. A Grci su ipak europski doprvaci od prije dvije godine – objasnio je izbornik Hrvoje Hrestak, koji ovaj naraštaj igrača vodi od početka, a prvi veliki uspjeh bila im je bronca na EP-u u Stuttgartu 2010. godine.

U susretu za treće mjesto mladi su dupini tada pobijedili Srbiju, a isti im se suparnik sada ispriječio u polufinalu (subota u 19.30 sati).

– Bit će to prava utakmica. Srbi su u polufinalu protiv Mađara odigrali jako dobro i pobijedili sa 12:10. Predvodi ih ljevoruki Dušan Mandić, naturalizirani Crnogorac, koji je u Londonu sudjelovao u osvajanju olimpijske bronce. Imamo i mi svoje adute i neka iznenađenja koje još nismo pokazali. Ne bojimo se nikoga i vjerujemo da možemo otići do kraja i tako nastaviti zlatni niz hrvatskog vaterpola u ovoj godini – optimist je Hrestak.

Canet en Roussillon, kaže naš izbornik, mali je gradić na jugu Francuske (u francuskom dijelu Katalonije) sa starim gradom, crkvom i zidinama te pješčanom plažom dugom devet kilometara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije