Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUSAO SE U PRSA

Zdravko Mamić bio je veliki Hrvat dok mu nije zagustilo

Zdravko Mamić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/6
23.06.2018.
u 18:15

Mamić je dio javnosti nekako uspio uvjeriti da je jednadžba Mamić = Dinamo = Hrvatska točna pa su prema toma svi koji ga kritiziraju mrzitelji Hrvatske.

Zdravko Mamić, otkako je postao gazda Dinama i hrvatskog nogometa, stalno se trudio ostaviti dojam čovjeka s mudima. Želio se pokazati kao osoba koja se nikoga ne boji i koja se spremna boriti protiv nepravde.

– Ja nisam frajer bez jaja. Ja sam frajer s itekakvim jajima. A tko ima potrebu, može to i provjeriti – jednom je ustvrdio.

Mamićevi monolozi bili su mješavina samohvale i napadanja onih koji misle drukčije, a sve je začinjeno dozom domoljubne patetike. Mamić je dio javnosti nekako uspio uvjeriti da je jednadžba Mamić = Dinamo = Hrvatska točna pa su prema toma svi koji ga kritiziraju mrzitelji Hrvatske.

– Sustavno iznosite neistine, cilj vam je jedino i isključivo rušiti Dinamo i Hrvatsku. Najgori su u toj priči oni koji ostaju u pozadinskim redovima, koji ni ne dolaze na utakmice. Riječ je o djeci jugooficira, o jugounitaristima koji preko našeg kluba žele rušiti i cijelu državu – rekao je jednom okupljenim novinarima. Nije se libio prijetiti likvidacijom i uvjeravao da je spreman ići u zatvor.

Zdravko Mamić
1/16

– Da nisam u Dinamu, sve bih vas likvidirao! Dobro, ne doslovno likvidirao... Ali svakom od vas bih zalijepio “šljagu”, pa odsjedio 15 dana u zatvoru, pa kada bih izašao van, drugom bih udario “šljagu” i tako redom...

Dakako, i na ulici je bio junačina koja je bila spremna potući se s desetoricom i pred kojom su se svi sklanjali. A neki i klanjali.

– Bio sam sa štakama, hodam i pratim našu momčad, a njih deset i – “vređaona”. Ja kažem ‘okej dečki, imam štake i sam sam’. Ali, dođite jedan po jedan, ajde jedan po jedan. Mislite da su došli? Ne, pa to su kukavice. To su kukavice!

Mamić nije krio da ima veze u politici i pravosuđu. Plaćao je reklame u kojima Dinamo poziva da se glasa za HDZ, razdragano je mahao rukama na skupu vladajuće stranke, predsjednici je financirao kampanju i koketirao s bivšim političkim vrhom.

– Ja sam sredstvo preko kojega se želi kontaminirati predsjednicu, HDZ, uništiti hrvatski nogomet, reprezentacija, Dinamo i Zdravko Mamić. Kad uništavaš Mamića, uništavaš sve navedeno. Prepoznao sam to davno i borim se s tim – tvrdio je.

Mamić je žestoko napadao sve koji su mu stali na put, poput državnog odvjetnika ili bivšeg ministra Željka Jovanovića. Njega je proglasio najvećim “hrvatomrscem nakon Khuena-Hedervaryja”.

– On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac – izjavio je Mamić.

A kad su krenule priče o kriminalu u Dinamu, krenuo je u obračun sa sotonama koje mrze sve što je domoljubno.

– Te sotone ne bi se po guzici počešale da Dinamo propadne i Mamić ode iz kluba. Njihov je plan da bace hrvatskog čovjeka na koljena. To je njihov plan stvaranja velike Srbije.

Za Mamića su navijači Hajduka bili “Venecijanci i orjunaši”, a praktički njegov cijeli mandat u Dinamu obilježili su žestoki sukobi s vlastitim navijačima.

– Među njima (BBB-ima) ima zavedenih Srba i zavedenih Muslimana! Čuvajte Dinamo! Ovo nisu Bad Blue Boysi, ovo su dušmani, ovo su oni koji su željeli pokoriti Hrvatsku! Ne dajte im da je slome, čuvajte Hrvatsku – urlao je svojedobno u zračnoj luci.

Mamić se tijekom čitavog djelovanja busao u prsa hrvatstvom, tvrdio je “Bog je Hrvat”, da je “fanatik u ljubavi za Hrvatsku i Dinamo” pa sve pozivao na borbu za domovinu i njezine boje.

I što je ovaj junak na kraju napravio? Progutao sve što je rekao i čim je zagustilo pobjegao na sigurnu udaljenost u Bosnu i Hercegovinu.

>> Pogledajte Večernji pressing s Igorom Štimcem i Darijom Šimićem

Ključne riječi

Komentara 156

Avatar Observer
Observer
19:30 23.06.2018.

Vidim da su razni dizaci tegova krajnje frustrirani, razumljivo je to jer su im se na svjetskom prvenstvu "Orlovi" pretvorili u svrake!

NO
Norway
18:47 23.06.2018.

Sad će čika Jova pohvaliti “ objektivno” novinarstvo. Što je sutrašnji “zadatak”? Sr.ti po Modriću i Lovrenu i Šukeru?Gamad plaćenička

DU
Deleted user
18:41 23.06.2018.

gospodin Mamic je veliki nogometni mag...a progone ga sinovi ortodoksnih komunista i nehrvata...neka plenkovic rece u kojoj se drzavi sudi kao u hrvatskoj....krivac iz hamburga sudi se u hamburgu ...a ne kod nas zg = osijek . .mamicu se sudii zbog jovanovica....hrvatska slavi praznike porazene drzave i ideologije .....a svi sute... popisam se na petokraku i sve sto je vezano za taj totalitaristki znamen...mesic u brezovici a mirovina ima 20 000 kn ...a plenki suti..suti i dalje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije