Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko kako kupuje?

Mamiću se mogu naći razne zamjerke, ali je kralj transfera

Damir Mišković, Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
22.06.2017.
u 18:38

Dinamo je za prodaju majstor, nitko s ovih naših prostora nije tako prodavao igrače, Zdravku Mamiću mogu se naći razne zamjerke, ali da je kralj transfera, to sigurno stoji.

Kako skupo prodati pa jeftino kupiti i opet imati jaku momčad i po mogućnosti osvajati trofeje? Ako niste kineski bogataš kojem je svejedno koliko što košta, onda je to formula koju bi potpisao svaki nogometni (i ini sportski) klub. Samo, nije to baš jednostavno. Formulu je jako lako naučiti i sigurno je u svakom klubu znaju, pa i našem, ali provesti takvo što u djelo nije nimalo jednostavno.

Dinamo je za prodaju majstor, nitko s ovih naših prostora nije tako prodavao igrače, Zdravku Mamiću mogu se naći razne zamjerke, ali da je kralj transfera, to sigurno stoji. No Dinamo u posljednje vrijeme ima problema s dolaznim transferima, u tome plavi, pogotovu u dovođenju igrača prije prošle sezone, nisu bili nimalo dobri.

Plavi premalo pogađali

Od onih koji su došli samo je Danijel Zagorac u šest mjeseci pokazao da je s pravom doveden, godinu prije toga i Dominik Livaković, pa su plavi, uz to što imaju i mladog Šempera, na vratarskoj poziciji dobro pokriveni. Marko Lešković tek se treba dokazati, kao i Guilherme. Nije nam jasno zašto nije ostao Jonas kad takvog drugog igrača plavi nisu imali. Fiolić je malo igrao, više nije, Karimi je proslijeđen Lokomotivi, očito nije taj kalibar, kao ni Dino Perić. Posebno je razočarao Sammir koji je trebao biti prevaga, a nije bio ni blizu toga.

S druge strane Rijeka je dovodila ciljano i čak su petorica igrača koje je dovela našla svoje mjesto u udarnoj postavi momčadi koja je otišla do naslova prvaka, a onda uzela i kup. Andrijašević, Župarić, Gorgon, povratnik Bezjak i Elez došli su i uzeli svoje mjesto. Kad se tome doda da su godinu prije doveli Gavranovića, Žutu, Ristovskog, sezonu ranije Bradarića, Mišića i Vešovića, dobili smo udarnu postavu koja je uzela trofeje.

A Dinamo je u te tri sezone, uz ranije spomenute, napravio pravi posao dovođenja Roga kojeg je brzo unovčio, baš kao i Pjacu, Sigali je pravi stoper i karakterni igrač, Eduardo je bio pravi golman. Ali to je premalo pogođenih igrača u tri sezone. Previše je onih koji nisu uspjeli u Maksimiru ili se nisu do kraja ili u kontinuitetu dokazali.

Rijeka je tu imala i “olakotnu” okolnost, ciljano je dovodila igrače, natjecateljski spremne, a Dinamo je u isto vrijeme pokušavao proizvoditi, pogotovu u zadnje vrijeme Petev je gurao mlađe igrače, a takvi osciliraju, s njima se teško može osvajati trofeje i zato će u ovom prijelaznom roku koji je upravo počeo morati dovesti nekoliko igrača koji odmah mogu igrati ozbiljan nogomet. A onda je na Petevu da to, ako zna, posloži u jestivu “masu”.

Hajduk nije imao novca za ozbiljna pojačanja, dovodio je igrače koje je mogao dovesti bez odštete, ili na posudbu. A onda doista nije lako pogoditi pa je zato njihova rubrika u kojoj su neuspješni igrači i oni koji su bili osrednji tako velika, a onih koji bi dobili zeleno svjetlo tako je malo. Zato ne treba čuditi što se Splićani mogu boriti tek za treće mjesto. Na čast im ide dovođenje Mađara Marka Futacsa koji je pravi centarfor, pa i Ante Ercega koji je poboljšao ofenzivnu sliku Hajduka koja je znatno bolja od ukupne ocjene momčadi. Nadajmo se da će se i tamo nešto dobro dogoditi, uostalom povratak Josipa Radoševića mogao bi biti taj zamašnjak, uz još pokojeg igrača takve kvalitete, Hajduk bi mogao igrati ozbiljniju ulogu u borbi za vrh.

Osječani se pokrenuli

Samo, moraju u Poljudu biti oprezni jer su u Osijeku pokazali da znaju posao. Njihov svježi kapital momčad koja se bori za ostanak pretvorio je u škvadru koja je spremna za prave stvari. Pred prošlu sezonu doveli su Ejupija, Pušića, Lopu, vratili Lulića i Barišića, stigao je Barać, još se do kraja nije dokazao Gabrijel Boban, ali to je bila dobra sportska politika momčadi s Drave. U dvije sezone prije toga uglavnom su se krpali, ali su uspjeli od dijela igrača i iz tih sezona, uz spomenuta pojačanja, složiti dobru momčad, a već ovog ljeta doveli su nekoliko igrača poput Grezde iz Lokomotive koje će Zoran Zekić imati na raspolaganju i s kojima će još zaoštriti konkurenciju, neki od njih naći će mjesto i u prvoj postavi tako da će Osijek, koji je postao stabilan klub lako moguće biti bolji nego prošle sezone.

Što će nam donijeti ovaj prijelazni rok, tko će dobro prodavati, a još pametnije kupovati, nećemo znati prije jeseni kad se zahukta prvenstvo.

Komentara 17

ST
staromlad
08:47 23.06.2017.

zar Mamiću treba izbornik da bi mu stavaljao igrače REALA, JUVEA, INTERA itd.u repezentaciju?koje bi ti to igrače stavo u reprezentaciju osim ovih 20-25 koji se tu vrte? Ajde objasni! Možada bi trebalo staviti vezni red Redžić- - Alač - Babić, a na stoperima Flak - Lalić, libero Pavasović, u napadu Rilov (sidrun)?

Avatar southman
southman
20:15 22.06.2017.

E moj Roberte. Zar ti misliš da je on preko Aneksa ugovora prao lovu samo za sebe !? Prao je on lovu i za one s druge strane iz ugovora, zato su mu i potpisivali toliko velike transfer ugovore jer je on bio jedan od rijetkih koji je "vraćao dio transfera u kešu " !! Zato su strani sudovi i digli cijelu ovu zbrku i natjerali naše sudove " da počmu raditi " !!

PU
Pukovnik
21:24 22.06.2017.

Mamic bi trebao biti kralj kad ga transferiraju u zatvor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije