Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kantrida UZDRMANA

Zašto bi jedan poraz bio alarmantan i poljuljao status Keka?

Rijeka - Aberdeen FC
Foto: Goran Kovacic/pixsell
18.07.2015.
u 18:03

Slaven Belupo bit će posljednji suparnik na staroj Kantridi. Lokose će 1. kolovoza dočekati na Rujevici.

Boško Balaban (36), dijete Kantride, u četvrtak navečer uživo je gledao potop Rijeke protiv Aberdeena. Premda je poraz bio izrazito šokantan, Boško u njemu ne vidi razlog za dizanje uzbune na Kantridi.

– Pa zar bi Rijeka, klub koji je praktički preko noći od bankrota došao do europskih pozicija, odjednom trebao biti veći od Aberdeena? Čini mi se da su neki malo poletjeli i ne vide realno stanje stvari. I da Europa ne prašta – ističe Balaban i objašnjava:

– Da je Rijeka realizirala jednu od dvije šanse na početku utakmice, pobijedila bi sa 3:0! Ali nije, i tako iskusan suparnik kao Aberdeen to je nemilosrdno kaznio. Šteta, ali tako je to u Europi... Čim je utakmica završila, s Kantride su počele stizati zloslutne najave. Čak je i sam trener Matjaž Kek između redova provukao mogući odlazak.

Trener radi odlično

– Pa zar bismo nakon samo jednoga poraza trebali razgovarati o Kekovu odlasku? Ako je izgubljena utakmica s Aberdeenom razlog za takva razmišljanja, onda je u Rijeci jako visoko postavljena ljestvica. Ne, nisam pobornik takvih poteza. Kek je tu već dvije godine (debitirao 9. ožujka 2013., nap. a.), radi odličan posao, Rijeka je stabilan, dobro organiziran klub u kojemu nema potresa, a naročito to nije poraz od Aberdeena. Ne vidim razloga zašto Kek i Rijeka ne bi nastavili mirno dalje i posvetili se pokušaju osvajanja naslova prvaka – istaknuo je Balaban.

Je li Rijeka loše trgovala u prijelaznom roku, nije dovela značajnije pojačanje?

Usluga Škotima

– Pa koji je to novi igrač Rijeke igrao protiv Aberdeena? To je ona ista momčad iz prošle sezone, koja je dobro krenula u utakmicu, a onda napravila uslugu Škotima napadajući visokim loptama prema Balaju, a zna se da to Otočanima najviše paše. Aberdeen je igrao kao moja Rijeka kada se borila za naslov prvaka. Kantrida je najbolji teren za momčadi koji čekaju priliku iz kontri i polukontri i, ako protiv njih ne igraš brzo, pokretljivo, lako će ti odnijeti bodove – zaključio je Balaban.

Ako postoji dobra vijest u porazu od Škota, onda je to – selidba. Slaven Belupo bit će u nedjelju posljednji gost Rijeke na staroj Kantridi, a Lokomotiva će 1. kolovoza otvoriti bombončić na Rujevici od 5000 mjesta.

>>Hajduk na Norvežane, Lokosi na Slovake, a Rijeka se 'tuče po glavi'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije