Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAST I OBVEZA

Zagreb je domaćin EP-a do 13 godina. Primorac: Cilj je da mladi što više igraju

Zagreb: Stolnotenisač Zoran Primorac
Boris Scitar/Vecernji list
03.02.2023.
u 15:22

"Glavni cilj je da naši mladi što više igraju, ali ništa manje važno nije i to što ćemo kroz te turnire zaraditi sredstva za Savez, a koja će se ulagati u programe i razvoj igrača", dodao je Zoran Primorac

Europska stolnoteniska federacija (ETTU) po prvi puta organizira Europsko prvenstvo za igrače do 13 godina starosti, a čast da bude prvi domaćin EURA od 14. - 18. lipnja pripala je Zagrebu, priopćeno je iz HSTS-a.

"Ne sumnjam da će biti dobar turnir, uvijek smo bili dobri domaćini i po tome smo poznati u svijetu. Kad sam se kandidirao za predsjednika HSTS-a u mom programu je bilo istaknuto kako je cilj dobiti što više ovakvih događaja", kazao je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zoran Primorac.

"Glavni cilj je da naši mladi što više igraju, ali ništa manje važno nije i to što ćemo kroz te turnire zaraditi sredstva za Savez, a koja će se ulagati u programe i razvoj igrača", dodao je Zoran Primorac.

Bit će ovo izazovna godina za Hrvatski stolnoteniski savez s obzirom na to da će se u Hrvatskoj održati čak pet međunarodnih događaja. Uz već spomenuto EP, Osijek će biti domaćin dva događaja, prvog turnira Europe Youth Series - Croatia Open (26.. - 30. travnja) te kvalifikacija za seniorsko ekipno Europsko prvenstvo (5. - 7. svibnja).

Također, već tradicionalno se u Hrvatskoj održavaju turniri iz WTT serije. U Zagrebu će se igrati seniorski turnir WTT Contender (26. lipnja - 2. srpnja), a u Varaždinu WTT Youth Contender (28. kolovoza - 3. rujna).

"Bitno je da Hrvatska organizira što više turnira kako bi i naši mladi imali priliku što više nastupati u međunarodnoj konkurenciji. Drago nam je što smo dobili povjerenje od Europske stolnoteniske federacije, koja je prepoznala naše sposobnosti u organizaciji takvih događaja. Riječ je o novom formatu natjecanja, a naši mladi će moći uvidjeti gdje se nalaze unutar europskog stolnog tenisa. Svakako pozitivan stvar za hrvatski stolni tenis", zaključio je Primorac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije