Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajno ozračje

Zagreb diše plavo! Maksimirske tribine eruptirale na jedan dalmatinski hit

22.08.2019.
u 11:39

Od najmlađih navijača, preko 20-godišnjih ćelavaca s limenkom piva u ruci, roditelja, pa sve do baka i djedova, svi su htjeli vidjeti kako će Dinamo odraditi završni domaći test pred europsku jesen, bila ona u Ligi prvaka ili Europskoj ligi

Zagreb ponovno živi i diše plavu boju, i to nije nikakva floskula. Već dva sata prije početka utakmice gužve su bile ogromne na raskrižjima kod stadiona.

Nakon svakog zelenog svjetla za pješake uslijedio je stampedo navijača u plavim bojama.

>> Pogledajte galeriju: Podigle su atmosferu na tribinama, svima je stao dah kada su one došle

1/13

Od najmlađih navijača, preko 20-godišnjih ćelavaca s limenkom piva u ruci, roditelja, pa sve do baka i djedova, svi su htjeli vidjeti kako će Dinamo odraditi završni domaći test pred europsku jesen, bila ona u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

Trebamo dolaziti i na HNL

A oko 19 sati buka u blizini stadiona počela je biti sve glasnija i glasnija. DJ je u fan zoni zabavljao ekipu s domaćim hitovima, dok se preko puta kod obližnjih kafića jedva moglo proći uz zvuk poznatih Dinamovih skladbi.

Razgovarali smo s nekoliko policajaca, i rekli su da su bili oduševljeni pozitivnim raspoloženjem građana. Sve rjeđe imaju posla s bilo kakvim neredima prije utakmica, kažu. Navijači su bili veseli i prije utakmice, optimistični i uvjereni u pozitivan rezultat.

- Došli smo u ovakvom broju i konačno smo sretni jer vjerujemo u ovu momčad, kao što smo vjerovali i prošle godine. Oko Dinama je konačno nastalo neko lijepo i prirodno navijačko okruženje u kojem svi možemo iskreno uživati. Ako nastave ovakvim putem, vjerujem u povećanje broja navijača i na ligaškim utakmicama - ističe Marijan iz Zagreba.

>> Pogledajte ozračje na maksimirskim tribinama

Nakon glasnog zagrijavanja pored stadiona, na stadionu je postalo još glasnije. Samoanci koji su se dva dana prije utakmice pojavili na druženju igrača i navijača u centru Zagreba su na mikrofon na stadionu 15-ak minuta prije utakmice zapjevali inače tradicionalnu dalmatinsku pjesmu “Za ljubav ja dao bih sve” u nešto prikladnijoj verziji “Za Dinamo dao bih sve” i u tom trenu su tribine proključale.

Osjetile su se nijanse onog zajedništva koje su nam pružali vatreni prošlog ljeta. Ne tako masovno, ali u tom duhu, a takvo nešto je predivno za vidjeti iako se radi samo o jednom hrvatskom klubu.

Navijači plavih i na jugu

Nakon spomenute pjesme atmosfera je samo postajala sve žešća, pogotovo kad su momci na terenu već poslije osam minuta načeli mrežu gostujućeg vratara Hansena, a nakon nešto manje od pola sata igre udvostručili vodstvo.

Treba odati počast i BBB-ovcima sa sjevera koji nisu prestajali s pjesmama, vjerojatno su prije utakmice i oni odradili kvalitetno zagrijavanje. Najdulja pauza između pjesama im je možda trajala desetak sekundi.

Za razliku od prošlih utakmica, interes za ovu je bio toliko velik da su domaći navijači smješteni i na južnu tribinu na kojoj su inače gostujući navijači pa su tako modri imali podršku sa sve četiri stane i kod oba gola na koje su napadali.

Svima nam je drago što konačno možemo pričati o podršci hrvatskim klubovima u superlativima, bez ikakvog pretjerivanja. Nadajmo se da će to početi biti trend.

U srijedu smo dokazali da navijačke skupine koje se dođu zabavljati i obitelji koje dođu u miru pogledati utakmicu mogu biti kao jedno. Iskreno, nema ništa ljepše za vidjeti od toga, bili iz Zagreba, Splita, Osijeka ili kojeg drugog grada.

1/6
Ključne riječi

Komentara 6

DH
dalibor.hren
13:24 22.08.2019.

I nebo je plavo...

DU
Deleted user
11:45 22.08.2019.

Kako je ovo lijepo vidjeti

ST
Starotopoljanin
14:12 22.08.2019.

trba biti navijac dinama i kad gubi,i kada igra protiv malih u hnl-u.ovo je bilo prekrasno za vidjeti i dozivjeti,samo kako dugo ce biti tako?radujem se dinamu,kao i svim ostalim hrvatskim klubovima da imaju uspjeha i dosta publike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije