Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP 2006. I NOVAC Koliko će nastupom u Njemačkoj zaraditi hrvatski reprezentativci

Za naslov prvaka igračima 5 mil. eura

spo_naslov_tx.jpg
import
11.05.2006.
u 11:07

Postane li Hrvatska u srpnju svjetski prvak, Hrvatski nogometni savez dobit će 15,7 milijuna eura. U slučaju tog senzacionalnog ostvarenja, i sada bi se zarada dijelila kao na svim dosadašnjim velikim natjecanjima: 60 posto iznosa pripalo bi HNS-u (9,42 milijuna), 40 posto stručnom stožeru i igračima (6,28 milijuna).

Reprezentativci i treneri tada bi opet nagradu dijelili u omjeru 80:20, pa bi igračima pripalo nešto više od 5, a Zlatku Kranjčaru i suradnicima oko 1,25 milijuna eura.
Poigramo li se s brojkama, obitelj Kranjčar mogla bi u Njemačkoj zaraditi najmanje 750.000 eura. Tata Zlatko zaslužio bi za svjetski naslov pola milijuna, a Niko kao standardni igrač barem 250.000 eura.

Isplata u jesen
To je, naravno, idealan scenarij u koji malo tko vjeruje. Kada se izroni iz euforije, realan domet hrvatske reprezentacije na SP-u je osmina finala, a u tom slučaju HNS bi zaradio gotovo 5,5 milijuna eura. Nastup u Njemačkoj i tri utakmice u skupini jamče oko 4,5 milijuna, a izgubi li Hrvatska u osmini finala, dobit će još 960.000 eura.
Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač nije želio komentirati zaradu igrača na SP-u.

- To će ostati između nas i predsjednika. Nešto smo već dogovorili, još ćemo razgovarati kad se okupimo na pripremama. Iznose ne želim spominjati.
Reprezentativci će, čak i ako ne uđu u drugi krug Svjetskog prvenstva, pristojno zaraditi samo za sjajne rezultate u kvalifikacijama, u kojima su osvojili prvo mjesto, bez poraza.

Da je netko odigrao sve kvalifikacijske utakmice, zaradio bi 100.000 eura, a taj iznos pada proporcionalno broju nastupa. Najbolje pri tome stoje Niko Kranjčar, Josip Šimunić te Niko i Robert Kovač, koji će zaraditi samo nešto manje od te svote.  

Cico džentlmen
Inače, fond nagrada na Svjetskom prvenstvu iznosi 332 milijuna švicarskih franaka ili 213 milijuna eura. Doprvak dobiva 14,4 milijuna eura, treći i četvrti po 13,7 milijuna.
Bez obzira na to što će kockasti napraviti na SP-u,  djelatnici Hrvatskog nogometnog saveza bit će zadovoljni.

 Vlatko Marković najavljuje:
- Svi prethodni izbornici koji su bili na velikim natjecanjima, Blažević, Jozić i Barić, svoj su dio kolača dijelili s djelatnicima HNS-a. Ne sumnjam da će džentlmen kao što je Zlatko Kranjčar učiniti isto.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije