Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE I EURO 2028.

Vučić objavio senzaciju: Srbija želi SP u nogometu 2030.!

Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
02.11.2018.
u 17:35

Protukandidati za organizaciju svjetskog prvenstva bit će im zajednička kandidatura Argentine, Paragvaja i Urugvaja,  a postoji mogućnost da isto učine Alžir, Maroko i Tunis.

Srbija želi biti domaćin Svjetskog prvenstva 2030. godine, objavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija naravno ne bi sama organizirala ovako veliko natjecanje, nego zajedno s Rumunjskom, Bugarskom i Grčkom. Otkriveno je to nakon sastanka u Bugarskoj na kojem su bili Vučić, bugarski premijer Bojko Borisov, premijerka Rumunjske Viorica Dăncilă, te grčki premijer Alexis Tsiapras od kojeg je navodno krenula cijela ideja.

Protukandidati za organizaciju svjetskog prvenstva bit će im zajednička kandidatura Argentine, Paragvaja i Urugvaja,  a postoji mogućnost da isto učine Alžir, Maroko i Tunis.

Foto: Reuters/Pixsell

- Naša šansa je u tome što je Meksiko, zemlja Latinske Amerike, dobio organizaciju prvenstva 2026. godine. Plan je da se kandidiramo i za Europsko prvenstvo 2028. godine, imamo ogroman poticaj da počnemo raditi na stadionima i da vidim na koji način ćemo ih unaprijediti, zajedno s kompletnom infrastrukturom - rekao je Vučić.

Vijest da bi Srbija mogla biti domaćin SP-a 2030. komentirao je predsjednik tamošnjeg saveza Slaviša Kokeza.

- Siguran sam će Srbija na čelu s Vučićem i Savez napraviti maksimum da se dobije organizacija i da se što bolje pripremi kandidatura koja bi osim izgradnje nacionalnog stadiona, podrazumijevala i izgradnju još tri, četiri nova stadiona po Srbiji, a to bi značilo i ogromno poboljšanje sportske i nogometne infrastrukture - rekao je Kokeza.

>> Pogledajte i gužvu na Maksimiru za ulaznice


 

Komentara 75

DI
Direkt
18:21 02.11.2018.

Dok se mi sprdamo komšijama hoćemo li plakati ako dobiju.

TT
TTjac
22:08 02.11.2018.

Pa uključite i Hrvatsku, kaj će vam Rumunji i Bugari. Bandić i kradeze će oteti dovoljno za organizaciju 2 svjetska prvenstva, a retardosi će im dati glas. Ima ih previše. To je sinergija.

MA
Marko1337
14:13 03.11.2018.

Srbi i srbijanke bi bili dobri domaćini oni su naučeni kako se lako skidaju gaće, za to se već sada pripremaju u turizmu sa uslužnim delatnostima skidanja gaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije