Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNI DAN Dinamo nije bio dorastao suparnik posljednjem klubu engleske lige

Vruća Tottenhamova pljuska

06.11.2008.
u 22:59

Preplašeno, impresionirano i rastrgano izgledao je Dinamo u srazu s Tottenhamom, u utakmici koja je mogla biti meč lopta za plavi život u europskom proljeću. No, trema ili jednostavno ograničene mogućnosti igrača Branka Ivankovića brzo su tu meč loptu poslale u propast. Već se na poluvremenu priželjkivao što brži kraj utakmice kako Dinamo ne bi doživio totalni debakl. Rezultatski, jer igrački je ionako bio vidljiv već u prvih 45 minuta.

Dinamo nemoćan
Zalud činjenica što je Tottenham dvoboj dočekao s najgorim startom u povijesti, što je posljednji na tablici engleske lige, a Dinamo prvi u Hrvatskoj. Razlika u kvaliteti ogromna je, čak je dojam da je Totenham dozirao igru, da se nije previše trošio. Dinamo mu ionako nije mogao ništa.@linkbox@

Ivanković je izveo sastav u kojem nije bilo Moralesa, ali je svoju grešku priznao u 43. minuti kad ga je uveo (zakasnio 43 minute) umjesto indisponiranog, neodgovornog i komplikacijama sklonog Sammira. No, tada je sve već bilo gotovo, Tottenham je za pola sata obavio posao.

Luka Modrić sudjelovao je kod prvog pogotka, ubacio je loptu u 30. minuti, Bent je bio sam, čudesno zaboravljen i oštro pucao, Bišćan je malo skrenuo loptu da bi dodatno prevario Kelavu i engleski ligaški fenjeraš je poveo. Sve je to potvrdio tri minute kasnije. Modrić je pokrenuo akciju, no Vrdoljak je presjekao i činilo se da je opasnost otklonjena, a onda je pogriješio, dodao Huddlestoneu koji je lagao pronašao ponovo usamljenog Benta kojem nije bilo teško drugi put matirati Kelavu. Dinamo nije igrao dobro, nije pošteno ni zaprijetio. Tek jedan slobodni udarac kojem je skrivio Modrić prekršajem na Mikiću. Balaban je s 25 metara dobro tukao, ipak malo preko vratnice. Balaban je još jednom zaprijetio udarcem, no vratar Gomes sačuvao je svoju mrežu.

U nastavku se učinilo da se Dinamo malo sredio, ali nada je trajala kratko. Nakon što je Bentley ubacio loptu iz kuta na preko 30 metara, dočekao ju je Huddlestone i iz prve, topovskim volejem opalio i pogodio. Huddlestone je ubrzo poslao Benta u novi zicer, i Bent je zabio svoja tri komada plavima.

Morao se Dinamo drukčije postaviti u ovoj utakmici. Kad već nije imao što izgubiti, morao je više riskirati a ne pasti olako, jadno, bez ispaljenog metka.

Optimizam bez pokrića
Sve velike riječi koje su izrečene prije ove utakmice da se u Londonu može do uspjeha, očito su bile samo želja. Suparnici iz Engleske ostaju enigma koju maksimirska momčad ne može riješiti. Ostaje nada da plavi mogu slomiti Stipu Pletikosu i njegov Spartak i osigurati 40 godina čekano proljeće. Ali, kako su igrali sinoć, plavi navijač ne može s optimizmom čekati taj susret. Iako će u najavama opet iz plavih svlačionica stizati optimistične najave. S kojim pokrićem?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije