Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČA IZ DJETINJSTVA

Vrsaljko je skoro završio u Hajduku: 'Za mene su taj dres i te pjesme bile nešto posebno'

Na današnji dan, 11. srpnja, godine 2018. ostvarena je najveća pobjeda u povijesti hrvatskog nogometa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
23.03.2024.
u 16:00

"Tata i ja smo spremili stvari, ujutro dolazimo, idem na stadion i postajem igrač Hajduka. Međutim, tu večer je Hajduk igrao neku europsku utakmicu. Sjećam se da mi je tada otac rekao da nema ništa od Hajduka", ispričao je Šime Vrsaljko

Tijekom svoje dugačke nogometne karijere bivši hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko je puno toga postigao. Od osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, do klupskih postignuća. Igrao je za brojne klubove, od Dinama i Lokomotive, preko Genoe i Olympiakosa, do Atletico Madrida i Intera. U emisiji Neuspjeh prvaka na Areni Sport je razgovarao s Mirzom Džombom. Otkrio je kako je mogao poći potpuno drugim putem.

Kad je bio dječak, umalo je postao igrač Hajduka. Bilo mu tek 13-godina, a opisao je svoja sjećanja na trenutke kada je saznao da ipak neće igrati za bijele: "Prilikom boravka u Zadru sa svojih 13 godina na dva turnira sam kao gost nastupao s Hajdukom. Išao sam kao desno krilo. Na turniru, mislim Darko Mateša na igralištu Dragovoljca, bio sam najbolji igrač. Nakon toga smo išli u Osijek. Tamo smo isto osvojili prvo mjesto. Tada sam sebe vidio kao novog igrača Hajduka."

VIDEO 'Vatreni' na opuštenom turniru u Egiptu: Dalić uoči Eura želi riješiti još ove dileme

"Tada je za mene bilo nešto posebno obući taj dres, slušati hajdučke navijačke pjesme u busu kada se ide na utakmice. Međutim, tada dolazi do jednog zaokreta. Da vam sada pričam o imenima i ne sjećam se, ali prva informacija koja je išla prema meni od strane mog oca bila je: ‘Sine, nema ništa od Hajduka.' Bio sam na dva turnira s Hajdukom", rekao je Vrsaljko pa dodao:

VEZANI ČLANCI:

"Tata i ja smo spremili stvari, ujutro dolazimo, idem na stadion i postajem igrač Hajduka. Međutim, tu večer je Hajduk igrao neku europsku utakmicu. Sjećam se da mi je tada otac rekao da nema ništa od Hajduka. U tom trenutku otac mi je davao informacije koliko je smatrao da sam ja u tom trenutku kadar prihvatiti."

GALERIJA Bivši dinamovac zabio Hajduku, Kalinić izjednačio, pogledajte atmosferu iz Mostara

Na današnji dan, 11. srpnja, godine 2018. ostvarena je najveća pobjeda u povijesti hrvatskog nogometa
1/15

Komentara 4

KU
Kujttim
17:09 23.03.2024.

Poveznica Vrsaljka i Perišića je da su izvorni hajdukovci, osvajači najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog sporta, koji neće ostaviti traga u Hajduku. Vrsaljko nikada nije igrao u Hajduku, a Perišić s 35 godina i 4 mjeseca možda i bude neštoo odigrao, ali mala je vjerojatnost da će ostaviti neki trag. Nažalost, teške ozljede koljena onemogućile su da ova dvojica Dalmatinaca ostave traga u najvećem hrvatskom klubu.

ST
sttipe
00:27 02.04.2024.

Da nisu ćaću vozili u portapaku, i stavili pištolj na čelo? Bilo je "moderno" tih godina.. Ili su mu rekli da je idućih 20 prvenstava rezervirano, pa ako se oće prodat, mora tamo??

NI
Nipos18
19:36 23.03.2024.

Potreba za ispriku...Šime Vrasljko jedan od najdražih nogometaša mi do utakmice s Kosovom ( pokisao ko miš , i razočaran upravo u Šimu i njegovu prezentaciju _osjećaj da mene ne bi pretrčao). Gledajući njegov intervju sam spoznao razloge takve njegove predstave. Zato , Šime isprika do poda i opet si mi u vrhu omiljenih sportaša. Pouka - ne suditi bez svih dokaza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije