Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNA DOMINACIJA

Dinamo među najboljima u Europi! Jedna utakmica ga dijeli od najboljeg učinka ikada

U 10. kolu HNL-a susreli su se Lokomotiva - Dinamo
Jurica Galoic/PIXSELL
19.09.2022.
u 13:41

Plavi su od maksimalnih 30 bodova uzeli 28 (remizirali samo s Varaždinom 1:1), što je najbolji start u ligi otkako u njoj nastupa deset klubova

Nogometaši zagrebačkog Dinama slavili su jučer u gradskom derbiju protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj s rezultatom 2:1.

Dinamo je u vodstvo doveo Ademi iz prve prave prilike na susretu nakon što se izbacio na desnu nogu i pogodio u sam kut Čavlininih vrata. Za izjednačenje zabio je Dinamov igrač na posudbi u Lokomotivi Sandro Kulenović ubacivši se ispred svog čuvara u kaznenom prostoru gostiju. Konačan rezultat i devetu pobjedu plavih u deset utakmica donio je Bruno Petković samo minutu nakon što je ušao u igru. Potegnuo je Bruno s 20-ak metara s desne strane i neobranjivo pogodio u suprotan kut.

– Moramo biti zadovoljni nakon devet prvenstvenih kola jer imamo 25 od 27 mogućih bodova i pobijedili smo u svim derbijima. Rekao sam da očekujem da će momčad biti najbolja kad je najpotrebnije, i to se dogodilo. Izborili smo ulazak u Ligu prvaka i dobro u nju zakoračili – naglasio je trener Čačić u najavi utakmice s Lokomotivom, a sada je taj učinak još bolji.

Dinamo se tako dodatno učvrstio na prvom mjestu prvenstvene ljestvice s 28 bodova. Koliko je Dinamo bolji od konkurencije ove sezone, pokazuje činjenica da ispred drugoplasiranog Hajduka ima prednost od 11 bodova, a od Splićana do posljednje Gorice je 12 bodova razmaka.

Osim toga, plavi su od maksimalnih 30 bodova uzeli 28 (remizirali samo s Varaždinom 1:1), što je najbolji start u ligi otkako u njoj nastupa deset klubova. Ako u sljedećem kolu nakon reprezentativne stanke Dinamo upiše nova tri boda protiv Slaven Belupa i dođe do ukupno 31 boda u 11 kola, bit će to najbolji start u povijesti domaćeg prvenstva. 

U najboljih 20 europskih liga više bodova od Dinama u posljednjih 10 prvenstvenih kola skupili su samo norveški Molde (30) i, ako se uključi i jedno kolo od prošle sezone, belgijski Antwerp (30).

Standings provided by SofaScore

>> Pogledajte i video: Dinamov kapetan Arijan Ademi po 100. put nastupio u Europi za plave

Ključne riječi

Komentara 3

BE
Berlioz
15:26 19.09.2022.

Samo da podsjetim kako su novinari napadali Dinamo, Čačića i igrače te pokušavali pokvariti atmosferu iako su znali da Dinamo već sezonama formu tempira za kraj kolovoza i rujan. Ne mogu to drukčije protumačiti nego da su bili zlonamjerni i pokušavali omesti Dinamo na putu u LP i pokvariti mu ulazak u sezonu. Srećom nisu uspjeli.

DU
Deleted user
03:17 20.09.2022.

utunelu: Mogao si radije reći da Dinamo nije za našu slabašnu i beskrvnu ligu. Nisam dinamovac, ali to je gorka stvarnost. Kako lijepo igraju timski, opasno.

Avatar utunelu
utunelu
14:34 19.09.2022.

ne pisite gluposti ima najbolji ucinak protiv slabijih od sebe..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije