Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatne brojke

Mislav Oršić je najveća legenda u povijesti kluba! Nitko nije zabio tako važne golove

UEFA Champions League football match - AC Milan vs Dinamo Zagreb
Luca Rossini / ipa-agency.net
15.09.2022.
u 07:00

Što se trenutne brojke tiče, Oršić je na 89 pogodaka i 38 asistencija u 203 nastupa u Dinamovom dresu. Jednostavna statistika kaže da ćete od njega dobiti gol ili asistenciju svakih 120 minuta.

Makar nakon poraza individualne pohvale ne zvuče toliko dobro, Mislav Oršić je zaslužio pažnju i vrijeme da se o njemu opet nešto napiše. Pogotkom protiv Milana upisao je svoj 28 zgoditak u 66. europskom natjecanju za Dinamo. Ne samo to. već je u susretu protiv Milana bio jedan od najraspoloženijih i najrastrčanijih pojedinaca hrvatskog prvaka na San Siru.

Mislav je opasno blizu statusa najveće legende u povijesti kluba, ako već i nije zauzeo to mjesto. Da vam je netko prije pet godina rekao da će igrač Dinama zabiti hat-trickove Atalanti i Tottenhamu, da će isti taj igrač sudjelovati u rušenju West Hama, Seville i Chelseaja te da će još poentirati u utakmicama protiv Seville i Milana gdje je Dinamo pokazao zube, definitivno mu ne biste vjerovali, koliko god u sebi imali onog navijačkog optimizma. Oršić je sve to napravio, ali uz to je i bio ključan Dinamov kotač u protekla dva tijesna osvajanja naslova u domaćem prvenstvu, bez kojeg Dinamo ne bi ni mogao doći u priliku da u Europi ostvaruje tako vrsne rezultate posljednjih godina.

Činjenica da je Orša sad 29-godišnjak i da je u Dinamo došao kao 25-godišnjak iz Koreje možda i nije pomogla u njegovom brendiranju, jer svi znamo kako Dinamo brendira igrače koje mora prodati, a kako one koje ne mora. S druge strane, to je Orši otvorilo priliku za upisivanje u samu povijest kluba.

Što se trenutne brojke tiče, Oršić je na 89 pogodaka i 38 asistencija u 203 nastupa u Dinamovom dresu. Jednostavna statistika kaže da ćete od njega dobiti gol ili asistenciju svakih 120 minuta, što je odličan omjer na tako velikom uzorku utakmica. Za usporedbu s nekim drugim velikim Dinamovim golgeterima iz recentnih perioda, Eduardo da Silva je u istom periodu u Dinamu zabio 73 pogotka, Goran Vlaović u tri godine 59 pogodaka. Jedini koji je u posljednjih 30 godina zabio više za Dinamo od Oršića je Igor Cvitanović, koji je za Dinamo poentirao 117 puta. Međutim, potrebno je istaknuti da Cvitanović nije zabijao ni približno važne i vrijedne pogotke kao Oršić. Ipak je Mislav čovjek s čak šest pogodaka iz osam nastupa u grupnoj fazi Lige prvaka, 13 golova iz 30 nastupa u grupnoj fazi Europske lige.

Čak i da igra loše godinu dana (kao što su neki njegovi suigrači iz Dinama radili) Oršić bi imao 'kredita' za takvo što, ali činjenica da s istim elanom ulazi u utakmicu protiv Chelseaja i Istre 1961 je upravo ono što Oršića izdvaja od svih drugih HNL igrača njegove pozicije i karakteristika.

Za kraj, pogledajte nekad kako Mislav Oršić odgovorno obavlja svoje obrambene zadaće i radi trkove unatrag kad treba pomoći momčadi. Golovi su ono po čemu će najviše ostati poznat, ali njegova količina truda i rada na terenu su ono po čemu će ga najzagriženiji navijača Dinama, a i mnogi nogometni kroničari, pamtiti.

>> Pogledajte u videu neke od najboljih trenutaka karijere Mislava Oršića

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
07:22 15.09.2022.

Apsolutna legenda Dinama. Još na njegovoj prvoj utakmici na kojoj sam bio, protiv Hapoel Beer Sheva 2018-e, shvatio sam da je riječ o igraču nemjerljivog doprinosa i korisnosti za Dinamo.

BE
Berri
14:05 15.09.2022.

Oršić je brz, prodoran, efikasan, a sviđa mi se kako je strpljiv i skroman. O važnim golovima neću ni pričati.

DE
Dezider
13:25 15.09.2022.

Izvrstan i skroman, igrač za naslovnice i povijest Dinama, istinita legenda već sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije