Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNA LP

Vori: Ne očekujem zvižduke u Zagrebu

Igor Vori
Igor Kralj/PIXSELL
19.02.2010.
u 12:03

- Mislim da sam davao sve od sebe u zadnje dvije godine koje sam proveo u Zagrebu. Osim toga, tamo još uvijek imam puno prijatelja - kazao je Vori.

Hrvatski rukometni reprezentativac Igor Vori dao je intervju za web stranicu EHF-a u kojem govori o svojoj prvoj sezoni u njemačkom HSV-u.

Autor razgovora sugerira da je Vorijev transfer iz CO Zagrena u HSV uoči ove sezone bio jedan od najvećih u posljednjih nekoliko godina te nastavlja da je hrvatski kružni napadač jedan od ključnih igrača u uspjesima HSV-a, trenutačno vodeće momčadi u njemačkom prvenstvu, svojim doprinosom i u napadu i u obrani. Ujedno podsjeća da je Vori nekoliko puta bio biran u All-Star momčad na najvećim reprezentativnim rukometnim natjecanjima.

U Hamburgu ste već oko pola godine, da li ste se uspjeli priviknuti i snaći?

- O, da, već odavno. Hamburg je odličan, i moja obitelj i ja se ovdje osjećamo kao kod kuće.

HSV je trenutačno vodeći u Bundesligi, a u Ligi prvaka je već osigurao plasman u osminu finala. Da li ste očekivali ovakve rezultate kada ste dolazili u HSV?

- Imamo jako dobru momčad koja može postati pobjednik u svim natjecanjima u kojima nastupa. No, sezona ja jako duga, još uvijek nismo ništa osvojili. Moramo i dalje davati sve od sebe za konačni uspjeh.

Ovoga vikenda gostujete kod Alingsåsa u Ligi prvaka. Koliko vam je teško motivirati se za takve utakmice?

- Uopće nije teško, jer smo uvijek usredotočeni na prvu sljedeću utakmicu. Niti jedna utakmica nije lagana. Alingsås nije slaba momčad i nećemo imati problema s motivacijom.

Kako ste se uklopili među nove suigrače?

- Super, momčad mi potpuno odgovara. Moji suigrači su sjajni, odmah od početka sam osjetio pravi momčadski duh. Osim toga, svatko me u klubu jako toplo i srdačno dočekao kada sam tek stigao. Prema tome, od prvog dana mi je zadovoljstvo igrati u HSV-u.

Da li je hrvatski trojac, kojeg činite vi, Duvnjak i Lacković, ključ u HSV-ovim uspjesima?

- Mi činimo momčad u kojoj ništa ne ovisi samo o jednom igraču, već o tome kako djelujemo kao tim. Svi zajedno nastojimo davati svoj maksimum u svakoj utakmici. Samo kao momčad možemo dobro funkcionirati.

U C skupini Lige prvaka, odlučujuća utakmica za drugo mjesto u grupi mogla bi biti ona protiv vašeg bivšeg kluba Zagreba. Hoće li to za vas biti posebna utakmica?

- Neće, već sam jednom igrao protiv njih ove sezone. Jedina je razlika što ćemo ovoga puta igrati u Zagrebu.

Kakav prijem publike u Zagrebu očekujete, zvižduke ili toplu dobrodošlicu?

- Ne očekujem da će mi Zagrepčani zviždati. Mislim da sam davao sve od sebe u zadnje dvije godine koje sam proveo u Zagrebu. Osim toga, tamo još uvijek imam puno prijatelja.

HSV je u igri za tri trofeja, natječete se u Bundesligi, njemačkom Kupu i u Ligi prvaka. Koje biste od ta tri natjecanja najradije osvojili u vašoj prvoj sezoni u Hamburgu?

- Kada bih mogao birati, to bi bilo njemačko prvenstvo.

Ove sezone već ste dva puta u Ligi prvaka izgubili od branitelja naslova, Ciudad Reala. Mogli biste se s njima opet sastati već u četvrtfinalu?

- Gledamo samo od utakmice do utakmice. Sve ostalo je predaleko.

Svi rukometni stručnjaci drže da je HSV jedan od favorita za plasman na Final-Four u Kölnu. Dijelite li njihovo mišljenje?

- Lijepo to zvuči. No, trenutačno nas zanima samo natjecanje po skupinama, a nakon toga imamo još uvijek dvije teške prepreke na putu do Final-Foura.

Komentara 2

TC
tomo crni
12:35 19.02.2010.

ako budes igrao onako \"dobro\" kao za repku, onda zagreb sigurno pobjeduje. ah, zaboravio sam ovdje igras za novce, a ne za drzavu!

OB
-obrisani-
13:25 19.02.2010.

crni tomo a šta si ti pridonio za HRVATSKU državu bez novaca i sa novcima ti si jedna od budala što samo kritizira i živi na državnim jaslama Reci nam gdije si ti osvoijo možda samo da si osvojio drekek na šibici pa misliš da nekoga kao VORI imaš pravo kritizirati ti si obična budala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije