Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKO KOVAČ:

Volio bih da Hrvatska više igra u Splitu, ali zbog Fife i Uefe ne može

Niko Kovač
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
10.12.2014.
u 15:00

– Još dok sam vodio mladu reprezentaciju pokazali smo da želimo svuda igrati, pa smo bili u Varaždinu, Metkoviću, Zagrebu, Umagu – rekao je izbornik.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, uz to što je analizirao igru i formu svojih najboljih igrača, u ekskluzivnom je intervjuu za Goal.com govorio i o SP-u, kvalifikacijama za Euro, Zlatnoj kopački, Šukeru, navijačima...

Kako biste od 1 do 10 ocijenili prvu punu izborničku godinu?

"Volio bih da me drugi ocjenjuju. Napravili smo mnogo dobroga, plasirali se na SP nakon malo teže situacije koju smo imali u savezu, onda smo, barem prema mome mišljenju, solidno odigrali SP. Nije to bilo nešto sjajno, ali uzevši u obzir da smo imali samo pola godine, rok u kojem nije to lako posložiti, bilo je solidno. A nakon SP-a napravili smo iskorak, sve što smo zacrtali od prvog dana sve više se implementira u glavama igrača koji prihvaćaju razmišljanje o tome kako želimo igrati nogomet. Sve u svemu stvarno sam zadovoljan, pogotovo gledajući deset bodova u kvalifikacijama."

Ali bez ocjene…

"Ne bih o brojkama. Radim marljivo sa stožerom, dajemo maksimum, a svi mi treneri ovisimo o rezultatima. Vidi se po tome kako razmišljamo, kako naši dečki igraju, da smo napravili iskorak."

Koji je za vas vrhunac godine na izmaku?

"Ne bih izdvojio jedan trenutak nego općenito – trener koji nešto uvježbava s igračima, kad vidi napredak, to ga veseli. Protiv Italije i Azerbajdžana igrali smo agresivno, okomito, visoki presing – ono što želimo. Premda smo i na SP-u imali mnogo dobrih stvari, zabijali golove iz prekida, sve što vježbamo. A uzmite u obzir i kratak rok jer u tih tjedan dana, koliko smo zajedno, prva dva dana više su regeneracija i onda nam ostaje dan-dva za uvježbavanje."

Kakav je odnos sa Šukerom? Prenosi li on svoje golemo igračko znanje i iskustvo vama i(li) igračima?

"Ne, predsjednik ima svoj posao, bude s nama na ručku, večeri, ali nikad se nije miješao u naš posao, nogometno nam daje slobodu."

Je li to vaša ili njegova volja? Sigurno bi imao neki dobar savjet za Kramarića, Rebića, čak i Mandžukića.

"To je njegova odluka, on to ne traži, ne radi, iako ja ne bih imao ništa protiv, dapače."

Zdravko Mamić pohvalio se da bi htio da Split ugosti utakmicu s Italijom. Kakvo je vaše stajalište o tome?

"Još dok sam vodio mladu reprezentaciju pokazali smo da želimo svuda igrati, pa smo bili u Varaždinu, Metkoviću, Zagrebu, Umagu…"

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Moji prijatelji u Njemačkoj pričaju samo o prekidu protiv Italije, to me čini tužnim

>> Kovač savjetuje Kramariću: Idi ondje gdje ćeš igrati, a ne najviše zaraditi!

Komentara 20

M6
milanpato.67
17:50 10.12.2014.

Gledajući ove komentare( haska pravda itd).. Žal za Yug... Itd.. Kapetane Nedaj seeee nisu u tebi badave geni geni kameni.. Neka crkne kome smeta.. Niko nas vodi iz Livna Priko Berlina.. Na krov Svijeta

Avatar Arkandjel
Arkandjel
16:35 10.12.2014.

Bravo Niko!

TT
tik tak
17:36 10.12.2014.

Bravo Niko sve si dobro dosad napravio ali ako hoces ostati izbornik nemoj reprezentaciju voditi u crkvu ili u Međugorje jer ces proci kao i Štimac. Ovi udbaški mediji ce te iskasapiti!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije